Tietotekniikka

Hakkerit sivustolla

Aamulla kävin vilkaisemassa blogia niin sielläpä oli kiva ylläri, kun joku ryökäleen hakkeri oli sitten murtautunut sivuille ja etusivu oli mennyt vähän uusiksi. Edellisestä kerrasta on noin 1,5 vuotta aikaa kun sivu hakkeroitiin. Resetoin salasanan blogiin ja vilkaisin pikaisesti että mikähän kohta mahtaa olla sivustolta rikki ja huomasin että yksi teemaan liittyvä PHP-tiedosto oli muutettu. Otin sitten vanhasta backupista ko. tiedoston ja nakkasin vanhan päälle ja homma toimi taasen. Oli taas unohtunut ottaa noita backuppeja kun tuo viimeisin oli elokuulta. Onneksi tiedosto oli sellainen joka ei muutu, niin vahinkoakaan ei ollut päässyt tulemaan.

One thought on “Hakkerit sivustolla

  1. Kiitos tuon murtomahdollisuuden muistutuksesta, enpä ole backuppeja muistanut taas vähään aikaan ottaa, täytyypi korjata tilanne heti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *