Moottoripyörät

Ensimmäinen…

..ajotunti on nyt takana mp-koulua. Harjoiteltiin niitä perinteisiä käsittelykokeita, hidasajoa, jarrutusta ja esteen väistämistä. Käsittelyajossa käytössä oli Hondan CB500, joka osoittautuikin kohtuullisen helpoksi käsitellä. Ensin pärtsäilin ympäri parkkipaikkaa jotta sain hieman tuntumaa pyörään. Ensimmäinen harjoite oli pujottelu. Muutoin tuo osoittautui helpoksi, mutta se viimeinen täyden ympyrän pyöräytys meni monesti liian hitaalla vauhdilla ja pyörä meinasi kallistua kumoon. Seuraavaksi oli vuorossa jarrutus. Käsittelykokeen jarrutustestissä pyörän pitää pysähtyä 40km/h:n vauhdista 9 metrin matkalla. Nyt sain pysähtymään pyörän 6 metrin matkalla joten hyvinhän tuo sujui. Hidasajo on kuulemma se vaikein osa-alue käsittelykokeessa. Käsittelyssä ajetaan 20 metrin matka metrin levyistä rataa ja tähän pitää käyttää vähintään 25 sekuntia ja jalka ei saa koskettaa maata niin kuin ei saa muissakaan käsittelykokeissa. Ensimmäisellä mittauskerralla sain kulumaan 33 sekuntia joten tuo meni enemmän kuin hyvin. Viimeisenä oli esteen väistäminen 40 km/h:n vauhdista. Ensin tehdään jarrutus ja sitten väistö ja palataan omalle ajolinjalle. Tämäkin testi meni hyvin joten ensi kerralla pääsee sitten muun liikenteen sekaan.

Suoritan korttia Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen moottoripyöräkoulussa. Kyseessä on Suomen ainut kunnallinen liikenneopetuslaitos. Kortin ajaminen on tuolla halpaa koska laitos ei saa tuottaa voittoa, joten tavalliset koulut eivät voi kilpailla hinnoissa. Nyt ison A:n ajaminen maksaa 449€ kaikkine viranomaiskuluineen. Tuohon rahaan saa vielä ajaa melko reilusti, kun opetukseen sisältyy 16 ajotuntia(25min), pakollisia ajotunteja ei tarvitsisi ajaa kuin 6 ja tämän jälkeen saa jo mennä koettamaan inssiajoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *