PyöräilyValokuvaus

StadiBike, Suvilahti 15.5.2011

Käytiin parin kaverin kanssa Helsingin Suvilahdessa, kun siellä järjestettiin polkupyöräily-tapahtuma nimeltä StadiBike. Keli oli aamulla surkea eli tihutti siis vettä, mutta päätettiin lähteä silti polkupyörillä liikenteeseen ja matkaa Suvilahteen tuli hitusen yli 30km. Ennusteet näytti ettei vettä pitäisi taivaalta tulla, mutta niin vaan vettä sateli melkein koko matkan Suvilahteen. No onneksi loppupäivä oli parempi ja vaatteetkin kerkesivät kuivahtaa ennen paluumatkaa. Alue oli iso ja eri ständit oli sijoiteltu hassusti kauas toisistaan. Melko paljon enemmän tuonne olisi mahtunut näytteilleasettajia. Polkupyöriä pääsi testaamaan testiradalla, mutta esim. minua kiinnosti maastopyörät ja niitä oli aika niukasti esillä. Toisekseen rata oli niin tasainen että eipä siinä päässyt paljoa jousitusta testaamaan. Kävin koettamassa Rose Jabba Wood 4:sta ja kylläpä oli letkeää menoa, kun takapääkin jousti. Tuollaisella kapistuksella olisi hintaa noin 2k€ eli ei puhuta enää ihan halvasta pyörästä, mutta toisaalta eipä vastaavaa tahdo paljon halvemmallakaan saada. Saapa nähdä milloin kuume nousee niin pahaksi että kaupan kautta on käytävä. Järkevää olisi odottaa varmaan syksyyn/ensi kevääseen niin saisi vanhentuvia malleja ja viimeisiä kappaleita halvemmalla. Ostin GoPro- kameraan vielä yhden kiinnikkeen (Handlebar/Seatpost- mountin) ja tuolla saa kameran vaikka tankoon tai satulaputkeen, saapahan erilaisia kuvakulmia ajeluista. Tapahtuma oli mukavan rento, mutta enemmän saisi olla tosiaan esittelijöitä ja myyntiäkin. Paljon parempi esitys tämä oli kuin vaikkapa Messukeskuksessa pidetyt messut. Ensi vuonna sitten uudestaan.

Matkaa tuli yhteensä 62,4km ja aikaa kului 3h 42min ja loppu vajaa 10 kilsaa oli aika tuskaista, mutta kotiin selvittiin. Kotimatkalla ei sentäs enää satanut ja kotiin tultiinkin 15 minsaa nopeammin kuin messuille mennessä.

Nishikin hiilarijäykkäperäinen maasturi:

Pashley oli tuonut esille vanhoja englantilaisia pyöriä, olivat kyllä hienoja:

Harrison sähköpyörät:

Fixi:

Hyppyri:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *