MoottoripyörätValokuvaus

Ahvenistolla

Tulipa eilen käytyä MotOrg ry:n järjestämässä ajoharjoittelupäivässä Ahvenistolla. Aamulla “saikin” herätä aikaisin kun ajajakoulutus alkoi jo 08:30. Taisin startata vähän ennen seiskaa kotoa, myöhemminkin olisi kerennyt lähteä, mutta eipähän tullut ainakaan kiirus kun läksin ajoissa. Kerkesipähän käydä rauhassa tankkaamassa ja laskemassa rengaspaineita ennen radalle menoa. MotOrg ry:n järjestämä ajoharjoittelupäivä Ahvenistolla ti 25.7.2006Olin ilmoittautunut hitaaseen ryhmään kun ei ollut oikein tietoa että kuinka kovaa tuolla oikein mennään. EAK-kouluttajakin oli paikalla ja hänen perässään sai ajella ja opetella ajolinjoja. Tosin kaikki ei tuohon lähtenyt vaan ajoivat omaa ajoaan niin kuin minäkin tein. Hitaassa ryhmässä ei saa ohittaa kuin vain pääsuoralla. Tämä muodostuikin vähän ongelmaksi varsinkin alkuun, kun osa porukasta ajoi niin paljon hiljempaa kuin muut. Siinä sitten ajeltiin “vasemmalla” kädellä rataa ympäri kunnes maalisuora taas koitti. Loppupäivästä tuossakin ryhmässä vauhti kiihtyi ja pääsi ajamaan vähän parempaa vauhtia. Sain hyvän kirittäjän, kun joku ajeli minun edessä sinisellä 10R Kawalla. Mentiin aika kovaa ja hyvin näkyi kovavauhtisissa mutkissa kun edellä ajavan takarengas jätti rantua koko mutkan pituudelta :). Tiukoissa mutkissa oli vähän ongelmia seurata kun jäin aina hitusen, mutta kovempi vauhtisissa mutkissa sain taas kiinni.

Kyllä kun katteli noiden kilvettömien menoa niin siihen vauhtiin on vielä pitkä matka. Meinas olla ihan vaikeeta seurata kameralla niitä, hyvä kun etsimessä pysyivät ;). Välillä taisivat mennä vähän ylikovaakin kun kolme noista kilvettömistä meni kaatumaan. Päivän aikana kaatui 5 pyörää joista siis kaksi oli kilvellisiä. Itelläkin oli viimeisessä sessiossa kaato lähellä, kun varikkosuoran jälkeisessä ensimmäisessä oikealle kääntyvässä mutkaan tulossa lähti perä irti, kun erehdyin painamaan takajarrua hitusen. Pitäs vissiin olla käyttämättä takajarrua niin ei tulis noita tilanteita. Tulin tuohon vissiin vähän normaalia kovempaa, koska jarrutin tiukemmin kun aiemmin. Eipä olisi tarvinnut ajautua montaakaan kymmentä senttiä enemmän vasemmalle kun olisi saanut kerätä katteenpalasia. Takana tullut Super Duke-mies tuumaili jälkeenpäin että pahalta näytti :). No onneksi ei käynyt kuinkaan vaan jo seuraavassa mutkassa mentiin täysillä ;). Tulin tosin siltä kierrokselta haukkaamaan happea ja samalla lopetin ajot päivältä. Varmaan osaltaan tuokin johtui väsymyksestä ja sitä kautta otteen herpaantumisesta kun tuohon mennessä oli tullut ajettua jo 10 tuntia ja radalle siirtyminen vielä päälle.

Eilen sattui olemaan vielä tosi lämmin päivä niin meinas vähän tulla kuuma nahkapuku päällä. Rata-alueella oleva mittari näytti parhaillaan +27 astetta lämmintä, joten hyvin tuolla tarkeni ajella. Nestettä sai tankata ihan urakalla ettei ihan kuivunut pystyyn. Koko päivä kesti varmaan noin 13 tuntia ja radalla kilometrejä tuli 240. Oli ukko aika makaronia kun kotiin pääsi ja hyvä etten nukahtanut pystyyn kun olo oli niin väsynyt. Hauskaa oli koko rahan edestä ja siksipä olenkin menossa ensi maanantaina uudestaan ;).

Kuvat

2 thoughts on “Ahvenistolla

  1. Onko ensmaanataina myös ajot? Kuka järjestää… Meikäläisellä on lomaa eli voisi lähteä ajelee 🙂

  2. Juu, maanantaina 31.7.2006 on firman mopokerhon ajelut. Muistaakseni alkaa 13.00 ja loppuu 20.00 eli 7 tuntia saa kouhottaa sielunsa kyllyydestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *