Ruoka

Crème Brûlée

Tuli tehtyä Crème Brûléetä jälkkäriksi kun edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Jälkkäri on helppo tehdä, ainut miinus on että valmistamisessa menee aikaa jonkin verran.

Tein neljä annosta seuraavalla ohjeella:

Uuni lämpeämään 150 asteeseen. Kaadoin kattilaan 2dl kuohukermaa + 1,5dl maitoa ja lämmitin ne, sekaan pistin vähän vaniljasokeria. Siirsin kattilan pois liedeltä jäähtymään. Sitten erottelin 5 keltuaista kananmunista ja lisäsin kulhoon 3/4 dl sokeria ja tein tästä löysän vaahdon. http://jarru.net/Blog_kuvat/Creme_brulee_thumb.jpgSeuraavaksi yhdistin aineet keskenään. Kaadoin seoksen neljään kuppiin jotka suljin foliopaperilla. Pistin kupit toiseen astiaan ja lisäsin vettä sen verran että veden pinta ylettyi kuppien puoleen väliin. Koko hoito uuniin ja odotetaan kunnes seos hyytyy (n. 1,5 tuntia ainakin näillä kupeilla). Kun seos on hyytynyt nostetaan kupit jääkaappiin jäähtymään ja annetaan niiden olla siellä pari tuntia. Seuraavaksi fariini- tai ruokosokeria pintaan ja ei muuta kuin kaasupolttimella pinta rapeaksi ja ei muuta kuin nauttimaan. Helppoa ja hyvää, kannattaa koettaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *