Tietotekniikka

Pitäkää varanne….

…kenelle annatte pankkikorttinumeronne. Joku aika sitten kirjauduin PayPalin sivuille koska halusin ostaa Adoben Photoshopin Ebayn kautta kun sen sieltä halvalla sain. Maksu tapana suosittiin PayPalia. Kaikki menikin hyvin ja mitään ongelmaa ei tuosta maksutapahtumasta aiheutunut.

Nyt jokunen kuukausi myöhemmin sain sähköpostin “PayPalin” nimissä jossa sanottiin että PayPal-tililläni on ollut jatkuvaa liikennettä ja he haluaisivat varmistaa ettei tiliäni käytä joku kolmas taho. Sähköpostissa oli linkki PayPalin sivuille jossa voi päivittää tietojaan. Linkki ei tosin johtanut PayPalin sivuille vaan sivulle joka oli täysi kopio PayPalin sivuista. Tuonnehan saisi sitten varmaan päivitellä kaikki tietonsa uudelleen “tietoturvan” nimissä. Pistin sähköpostit PayPalille, varmaanhan he tutkivat noita sivuja ja koettavat saada nuo suljetuksi. Toivotaan ettei kovin moni ole mennyt lankaan ja joutunut ongelmiin jos on luovuttanut pankkikorttinumeron sivullisille. Kannattaa olla tarkkana noiden linkkien kanssa, ne näyttävät johtavan usein ihan jonnekin muualle kuin mitä linkistä katsoen ensisilmäyksellä näyttäisi.

PayPal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *