Ruoka

Lemon Curd

Löysin Marjan blogista (Soppaa ja silmukoita) ohjeen Lemon Curdin tekemiseen ja äsken tekaisin tahnan ja hyvää tuli.

Tässä tarpeet Lemon Curdin tekemiseen:

  • 2 sitruunaa
  • 2dl sokeria
  • 25g voita
  • 3 kananmunaa

Purista sitruunoista mehut kattilaan ja raasta kuori mukaan. Sekaan nakataan sokeri ja seosta lämmitetään kunnes sokeri on sulanut nesteeseen. Seokseen lisätään sulanut voi ja sitten seos nostetaan jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt niin vatkaa kananmunat rikki ja kaada seokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen ja samalla seosta lämmittäen kunnes seos on saostunut tarpeeksi. Tahna on todella helppo tehdä ja siitä tuli todella hyvää. Enpä taida enää tätä tahnaa kaupasta ostaa, kun näin helposti voin sen itsekin tehdä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *