Moottoripyörät

Piipu GP osa III

Vallikallioon kävi jälleen tie piipun ajoihin. Keli oli vähän epävakainen, mutta ajamaan piti silti päästä kun eipä tässä enää kauaa ole kelejä jäljellä. Mitään hirveätä yleisöryntäystä ei ollut odotettavissa, mutta kyllähän me letka saatiin aikaiseksi. Letkan vetäjää saati reittiä ei oltu suunniteltu kun jens ei päässytkään lenkille. Niinhän siinä kävi että piipu nakitti meikäläisen letkanvetäjäksi, joutui kyllä jonkin verran suostuttelemaan ;). Katseltiin etukäteen reittiä kartalta ja hurjimmissa suunnitelmissa oli ajaa aina Kotkaan saakka ja sieltä vielä ehkä Virolahteen. Nykäistiin ensiksi letka kehä I:stä pitkin lahdentielle ja siitä Kuninkaanmäkeen. Kuninkaantietä köröteltiin suht rauhallisesti kun oli tuo tiekin vähän kostea. Pysähdyttiin Nikkilän Essolle katsomaan karttaa ja osa puki sadeasun päälle. Näyttihän tuo piipukin yrittävän saada sadeasua päällensä, mutta yritykseksi jäi. Muutama urhoollinen kanssamotoristi kävi sitten pukemassa piipun kurapukuun ;).

Jatkettiin matkaa kohti Pornaista. Tuolla tiellähän on varsin mukavia mutkia ajella ja vetäistiinkin hyvää vauhtia aina Monninkylän risteykseen asti odottamaan letkan häntää. Saatiin taas porukka kasaan ja jatkettiin Askolan suuntaan. Askolasta Myrskylään tie oli kyllä hieno ja mutkat oli todella hyviä ajettavia ja kun tiekin oli kuiva niin kiva oli ajella. Myrskylästä jatkettiin matkaa Porlammen suuntaan. Porlammilta ajeltiin Lapinjärvelle ja tästä jatkettiin 6 tietä pitkin kohti Elimäkeä. Pysähdyttiin Pukaron Paroniin. Saatiin mopot parkkiin niin piipu ilmoitti, että nyt syödään ja niin myös tehtiin. Nykäisin pippuripihvin röstiperunoilla ja hyvää oli, jälkkäriksi lapset saivat vielä jäätelöt. Mehän ollaan isoja lapsia ;). Siinä syömisen lomassa tultiin sellaiseen päätökseen ettei enää jatketa Kotkaan asti, kun muuten keli menee liian hämäräksi. Pikkuisen alkoi vettä tihuuttaa taasen.

Matka jatkui Kohti Elimäkeä. Käännyttiin tielle 354 jota ajeltiin pikkupätkä kunnes käännyttiin 1792:lle kohti Ruotsinpyhtäätä. Tällä pätkällä oli myös hienoja mutkia mutta tuo vesisade hiukkasen haittasi menoa. Ahvenkoskella pysähdyttiin ja osa porukasta jatkoi tästä suoraan isompaa tietä kohti Helsinkiä. Minä, premier, wexi ja piipu jatkettiin vielä Loviisan läpi 170:stä pitkin aina Helsinkiin asti. Tuossa Porvoon kohdalla vettä alkoi tulla aika tavalla ja onneksi oli sadetakki päällä koska muuten olisin ollut aivan märkä. Sen verran hyvin nuo katteet suojaa ettei housut kastuneet ollenkaan ja hanskatkin kun oli vedenpitävät niin kyllähän tuolla passasi ajella. Porukka erosi Itäkeskuksen kohdalla.

Kotona odotti vielä yllätys kun joku oli parkkeerannut skodillakkinsa mopon parkkiruutuun. Piti sitten selvitellä henkilö, mutta eihän tuo puhelimeen tietenkään vastannut. Kiki oli jättänyt sille viestin että auto on meidän paikalla ja se pitäisi käydä siirtämässä. Tunnin päästä auton omista soitti ja läksi siirtämään autonsa pois. Kuulemma isännöitsijä oli kertonut että tuo paikka on vapaa. Olen kuitenkin tuosta paikasta maksanut vielä tämän kuun vuokran. Ehkäpä pitää vielä varmistaa että onko tuo vielä minun nimissä kunhan arki koittaa.

Pistetäänpäs tähän vielä reitti mikä ajettiin:

Vallikallio – Kuninkaanmäki – Nikinmäki – Nikkilä – Pornainen – Monninkylä – Askola – Juornaankylä – Myrskylä – Porlammi – Lapinjärvi – Elimäki – Ruotsinkylä – Ruotsinpyhtää – Loviisa – loppumatka tultiin sitten 170:stä pitkin Helsinkiin.

Kiva oli reitti ja porukka myös. Vielähän tässä kerkeää muutaman reissun heittää ennen kuin mopo menee talviunille.

Kuvat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *