Pyöräily

Huiluupyöräily

Kesälomaa aloiteltiin Maaningalla ja keli oli mitä mainion lomailuun kun mittari näytti 26 astetta. Kylällä oli Huiluuruppeemat menossa ja perjantaina järjestettiin Huiluupyöräily. Reitti kiersi Maaninkajärven ympäri 41 km:n verran (urheilutalo – Kinnulanlahti – Haatala – Tuovilanlahti ja takaisin urheilutalolle). Paria tuntia ennen pyöräilyä mittari näytti 27 astetta ja eipä tuo lämpötila paljoa laskenut pyöräilynkään aikana, joten hyvin tarkeni ajella. Kiki on aiemmin ajanut pisimmillään noin 20 km:n lenkin ja nyt lähdettiin tuplaamaan lenkin pituutta. Yllätys oli suuri kun alkuun ajettiin monin paikoin pidempiäkin matkoja 25 km/h vauhdilla ja Kiki tuli sujuvasti perässä. Vasta lähes 30 km:n kohdilla alkoi Kikiltä voimat huveta ja vauhti hiljeni tosin silti koko reissun keskinopeudeksi tuli 21,5 km/h. Maisemathan tuolla reitillä on hienot, ainut vähän tylsempi pätkä on Tuovilanlahdesta kirkonkylälle kun joutuu ajamaan tienlaitaa ja autot suihkii ihan vierestä kovaa vauhtia ohi. Reitillä oli kaksi huoltopistettä, ensimmäinen Haatalassa ja toinen Tuovilanlahdessa. Ajettiin Haatalan pisteestä ohi ja pysähdyttiin Tuovilanlahden satamakahvilassa mehulla ja suolakeksillä. Tuovilanlahdessa on aika napakka mäki ja sanoinkin jo etukäteen, että pitää koettaa paljonko pyörällä saa siihen mäkeen vauhtia. Taukopisteellä vilkaisin mittaria niin sinne oli tallentunut ensimmäistä kertaa yli 70 km/h vauhti. Tarkalleen ottaen mittarissa oli käynyt 73,55 km/h ja pyörä kulki kuin kiskoilla tuossakin vauhdissa. Oli kyllä kiva reitti pyöräillä, mutta harmillisen vähän oli osallistujia. Lienekkö ollut jotain 20 pyöräilijän porukka kasassa jos sitäkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *