Audio / VideoTietotekniikka

LCD-töllö

Aiemmin jo kerroinkin, että minulla oli LCD-televisio tilauksessa tutun kautta ja tulevan mallin piti olla LE-32R32B. Nyt kävi kuitenkin niin, että tuota mallia oli ollut vaikea saada joten tilalle otettiinkin Samsungin LE-32S71B. Eilen kävin tuon sitten hakemassa kotiin ja nostin vanhan 29":n 50kg painavan murikan pois tv-tasolta. Vertailun vuoksi tämä LCD ei paina kuin 14kg, joten sitä on on aika köykäistä kanniskella. Paketti pikavauhtia auki ja jalustaa ruuvaamaan kiinni. Aika komea ilmestys tuo on kyllä putkitelkkarin rinnalla. Tässä mallissahan on analoginen viritinkin, mutta eipä sille juuri ole käyttöä kun digiboksin kauttahan sitä kuitenkin tulee katsottua telkkaria. 

Samsung LE-32S71B 

Kovin paljoa en ole kerennyt vielä tämän kanssa säätämään, mutta kivaltahan tuo vaikuttaa ja kuvakin on hyvä. Koetin etsiskellä d-sub piuhaakin, että olisin saanut kytkettyä tietokoneen kiinni telkkuun, mutta jonnekin se piuha on nyt hukkunut joten ei pääse tuota ominaisuutta testaamaan. Onhan tuo vähän erilaista katsoa elokuvia kun ei jää noita sururaitoja reunoille ja kuva on reippaasti isompi kuin tuossa entisessä töllössä. Teksti-tv on myös parempi 1000 sivun muistillaan ja nyt voi myös selata samalla teksti-tv:tä kun katsoo ohjelmaa kun teksti-tv ja ohjelma ovat rinnakkain ruudussa. Onhan tuossa vaikka mitä muitakin hienoja ominaisuuksia verrattuna vanhaan. Maksoin 650€ että sain kantaa tämän kotiin joka ei taida olla kovinkaan paha hinta.

 

Ominaisuuksia:

  • Tarkkuus: WXGA 1366*768
  • Kirkkaus: 500cd/m
  • Kontrasti: 3.000:1
  • Katselukulma: 170°x170°
  • Liitännät: HDMI/DVI in, DVI in (Audio), Audio out, PC in (d-sub + audio), Component IN + Audio IN, Antenni, S-Video in, Video in, Audio in ja kuulokeliitäntä
  • Vasteaika: 8ms
  • DNle (Digital Natural Image engine)
  • HD valmis

 

edit: Testailen tässä parhaillaan d-sub piuhan kanssa, että miten tietokoneen kuva toimii LCD:n kanssa. Täytyypä todeta, että kuva näyttää paremmalta kuin uskalsin toivoakaan. Kuva on kirkas ja terävä, mutta eihän tämä tietenkään mihinkään normaaleiden tietokonemonitoreiden tarkkuuksiin yllä. Vois olla aika kiva pelata pelejä tällä ruudulla. Meni tosin tässä joku aika sitten käymään niin, että onnistuin rikkomaan kannettavan audio outin silleen että vain toinen kanava kuuluu. Varmaanhan sitä sais halvalla jonkun USB:hen liitettävän äänikortin josta sais taas äänet kunnolla pihalle. Tartteepa tutkailla vaihtoehtoja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *