Pyöräily

Garmin Edge® 810

Posti kiikutti uuden laitteen pyörään tässä viime viikolla ja se laite on Garminin Edge 810. Tuossa pitäisi olla suurinpiirtein kaikki mitä toivoa saattaa. Otin bundle paketin missä on performance & navigation paketit + CityNavigator. Tällä paketilla voi siis navigoida vaikka ympäri euroopan katuja jos siltä tuntuu. Maastokartat latasin täältä. Alkuun olin vähän ihmeissään kun en saanut karttoja näkymään vaan koko ajan Edge näytti vain peruskarttaa eikä tuota CityNavigatoria. Netistä piti sitten etsiä tietoa ja löysinkin sitten lopulta tiedon mistä kartan sai käyttöön. Ei ollut mitenkään kovin selkeässä paikassa tuo tieto (Activity Profiles, select a profile, and select Navigation > Map). Samaten kun olin ladannut maastokartan niin eipä se alkanutkaan näkyä yllä olevilla ohjeilla. Olin kopioinut sen väärään paikkaan ja kun siirsin kartan lopulta Garmin hakemistoon jo johan alkoi sekin näkyä. Tällä laitteellahan pystyy seuraamaan GPS jälkeä jos saat vaikkapa kaverilta hyvän reitin jota haluaisit käydä ajamassa. Enää ei tarvitse arpoa että mistä piti kääntyä ja minne koska laite sen sinulle kertoo/näyttää. Ainut heikkous mikä on toistaiseksi tullut laitteessa vastaan on ollut Garmin Connect nettisivu johon harjoitukset ladataan. Muutoin sekin on ollut ihan ok, mutta kun jaan suorituksen vaikkapa Facebookiin niin kaverit näkevät tiedot jenkkiformaatissa eikä metrisessä järjestelmässä. Tämä vika on ollut vuosia auki ja edelleenkin se vielä on korjaamatta, ihmeellistä saamattomuutta Garminilta.

Jos omistaa iOS® or Android™ kalikan niin sitten saa käyttöön joukon lisäominaisuuksia, kuten esim liveseuranta jossa voit lähettää kavereille tiedon että olet ajamassa ja he voivat nähdä livenä että missä olet menossa. Lisäksi saat säätiedot suoraan Edge 810:aan puhelimen kautta ja laite varoittaa etukäteen mikäli vesisadetta on tiedossa. Harjoituksen päätteeksi harjoitus latautuu automaattisesti Garmin Connect sivuille. Laitteen kosketusnäyttö toimii myös hanskat kädessä.

In the box: 

 • Edge 810
 • Quarter-turn Bike mount
 • Out front bike mount
 • Premium heart rate monitor
 • Speed/cadence sensor
 • USB cable
 • Manual
 • City Navigator® for Europe (microSD™/SD™ card)

Features:

 • Heart rate monitor
 • Bike speed/cadence sensor
 • Automatic sync (automatically transfers data to your computer)
 • Garmin Connect™ compatible (online community where you analyze, categorize and share data)
 • Virtual Partner® (train against a digital person)
 • Virtual Racer™ (compete against other activities)
 • Courses (compete against previous activities)
 • Auto Pause® (pauses and resumes timer based on speed)
 • Auto Lap® (automatically starts a new lap)
 • Auto Scroll (cycles through data pages during workout)
 • Advanced workouts (create custom, goal-oriented workouts)
 • Pace alert (triggers alarm if you vary from preset pace)
 • Time/distance alert (triggers alarm when you reach goal)
 • Interval training (set up exercise and rest intervals)
 • Heart rate-based calorie computation
 • Customizable screen(s)
 • Barometric altimeter
 • Power meter compatible (displays power data from compatible 3rd party ANT+™-enabled power meters)
 • Temperature (displays and records temperature while you ride)

Additional:

 • Operating temperature: -20°C to +55°C
 • Connected features via a smartphone
 • Compatible with Garmin Connect™ Mobile

Edit: Löysin vielä OSM-kartan Garminiin ja nyt voi olla sekä TOPO- että OSM-kartta yht’aikaa päällä ja reititys toimii. Lataa OSM-kartta täältä.

Edit: Vinkki millä saat vaikkapa omat yhteytietosi näkymään Garminin starttiruudussa jos satut hukkaamaan laitteen: – kliks –

4 thoughts on “Garmin Edge® 810

 1. Onko Suomessa ajaessa iloa City Navigator -softasta, vai käytätkö pelkkiä suomalaisia ilmaiskarttoja? Kuinka hyvät reittiopastukset City Navigator antaa?

  Oletko ollut laitteeseen tyytyväinen?

 2. Navigointia ei ole tullut vielä käytettyä kuin kokeeksi kodin nurkalla sen verran, että totesin että ajattaa sinne minne oli tarkoituskin. Enimmäkseen olen käyttänyt tuota maanmittauslaitoksen karttaa, tosin tuolla karttapohjalla ei sitten navigointi toimi. Garminilta on tullut joku Suomi TOPO V3 Light kartta jolla pitäisi onnistua myös navigointi. Jos nyt olisi ostamassa laitetta niin ehkä ottaisin laitteen vain tällä TOPO V3 Light kartalla. Tietenkin jos on tarkoitus ajella muuallakin kuin kotimaassa niin sitten tuo City Navigator lienee ihan hyvä hankinta. Toisaalta jos miettii, että tuo CN maksaa ehkä noin 30€ lisää tuohon malliin missä sitä ei ole niin eipä tuo kovin iso investointi ole. Itse laitteeseen olen ollut tyytyväinen ja hyvin se on on pelannut. Jos nyt jostain pitää rutista niin kirkkaalla ilmalla näytöstä ei aina saa kunnolla selvää kun sen kiiltävä pinta heijastaa valoa vähän liiaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *