Ruoka

Kanakeitto

Viime viikonloppuna tuli tehtyä kanakeittoa. Tuli tehtyä vielä sen verran iso satsi että siitä riitti kahdeksi päiväksi kunnon annokset kahdelle hengelle.

Aineet:

  • ~10 perunaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chili
  • ~500gr kanaa
  • 1 porkkana
  • 3.5dl ruokakermaa

Pistä vesi kiehumaan kattilaan kahden kanaliemikuution kanssa. Pilko perunat, porkkana, sipuli ja nakkaa ne veden joukkoon. KanakeittoVettä ei kannata laittaa liikaa vaan siten että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Pilko kana sopiviksi paloiksi ja paista pannulla valkosipulin ja chilin kera. Kun porkkana ja perunat alkavat pehmetä lisää ruokakerma joukkoon juuri paistamiesi kanapalojen kera. Laitoin mausteeksi vielä pari ruokalusikallista kuivattua basilikaa ja hitusen mustapippuria. Väriä antamaan laitoin kurkumaa. Annoin keiton hautua ehkä kymmenisen minuuttia hiljaisella tulella ja sitten olikin jo aika syödä. Aika kivasti tuli jytyä tuosta chilistä keittoon ja muutoinkin maku oli kohdallaan. Keitot on siitä kivoja ruokia, että ne vaan paranee seuraavaksi päiväksi ja monesti tuleekin tehtyä sen verran paljon kerrallaan että samaa ruokaa tulee syötyä seuraavanakin päivänä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *