Ruoka

Fenkolikeitto

Mistä lienen saanut päähäni, että pitäisi tehdä fenkolikeittoa. Eilen kaupassa käydessäni näin fenkolit ja otin niitä lähes kilon mukaan. Tänään silppusin fenkolit kattilaan kahden sipulin kanssa ja taisi sinne yksi valkosipulikin mennä joukkoon. Kuullottelin näitä oliiviöljyssä tovin ja laitoin yhden kanaliemikuution joukkoon ja lisäsin vettä sen verran, että fenkolit ja sipulit lähes peittyivät. Kiehuttelin seosta varmaan jonkun 40 minuuttia kunnes kaikki olivat pehmenneet. Soseutin keitoksen tehosekoittimessa johon lisäsin ~1dl:n ruokakermaa. Mausteeksi heitin lisäksi vielä mustapippuria ja suolaa. Keiton kaveriksi paistelin rapsakat pekonit. En ollut koskaan ennen moista keittoa syönyt ja nyt täytyy todeta, että olisi kannattanut kokeilla jo aikaisemminkin. Se oli kyllä todella hyvää ja yksinkertaista tehdä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *