Pyöräily

Ensimmäinen renkaan puhkeaminen

Viime viikonloppuna tuli koettua ensimmäinen rengasrikko reilun 2000 ajetun kilometrin jälkeen. Olin vaihtanut uudet sisurit ja ulkokumit 80km sitten eli ne ei kauaa kestäneet. Kerkesin ajella noin 30 kilsaa Siuntioon ja siellä sitten pamahti ja kovaa. Ei muuta kuin pyörä parkkiin ja katse takarenkaaseen. Ei näyttänyt hyvältä kun rengas oli tipahtanut vanteelta ja sisurikin roikkui miten sattuu. Ulkokumissakin oli varmaan lähes 20cm pitkä aukko kyljessä. Sen virheen tein, että käytin noin sekunnin verran takajarrua ja se kai se sitten aiheutti renkaan poistumisen vanteelta. Samalla vanteeseenkin jäi kulumajäljet ja jostain kohtaa vanne hioutui teräväksi ja siihen jäi matka. Soitin huoltoauton hakemaan raadon kuskeineen kotiin. Pari tuntia myöhemmin oli tilaus tehty Campagnolon Zonda kiekoista saksaan. Ilmeisen hyvät kiekot pitäisi olla noin hintaansa nähden, painoakin on ~300g vähemmän kuin Fulcrumin Racing 7:lla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *