KahviValokuvausYleinen

Coffee in Good Spirits

Jokunen aika sitten, kun piipahdin Kaffecentralenissa, Ulrika kysyi, että olisko mulla kiinnostusta kuvata kahvikisoja ja olihan minulla. Larin kanssa sitten sovittiin, että missä ja milloin kuvataan. Hennan Designer BeverageMulla olikin sopivasti viimeinen lomapäivä menossa kun tämä Coffee in Good Spirits tapahtuma järjestettiin Lost & Foundissa. Kilpailun tavoitteena on löytää paras mahdollinen Irish Coffee ja alkoholilla höystetty kahvijuoma. Marssin paikalle joskus puoli neljän aikaan kun itse kilpailu alkoi kahdeksalta. Vähän siinä katselin kuvauksen kannalta alkuun paikkoja ja otin muutaman kuvankin. Käytiin Larin ja Hennan kanssa syömässä vieressä olevassa kiinalaisessa ravintolassa. Hennalle iski heti lautaskateus kun se näki minun lautasen :). Ihan jees eväät oli tuolla. Marssittiin takaisin lostariin ja alettiin odottaa kilpailun alkua. Porukkaa alkoi valumaan pikkuhiljaa paikalle. Tapahtumaa ei oltu sen ihmeemmin missään mainosteltu, kuulemma lostarin vakkareille oli laitettu tekstiviesti.

Osallistujalista:

  • Kalle Alajoki, Sling In, Helsinki
  • Pekka Lanne, Sling In, Helsinki
  • Henna Sanaksenaho, Mixtec Oy, Hyvinkää
  • Timo Siitonen, Staff Drinks Experience, Helsinki

Kilpailun juonsi Lari Järnefelt. Alkujuonnon jälkeen Pekka “pääsi” aloittamaan shown. Pekka tuntuikin olevan vitsimiehiä ja yleisöön vitsit tuntuivat uppoavan. Tuomaritkin tuon huomasivat, mutta juomapuoli olikin sitten se mistä ei niin kauheasti kiitosta tullut. Timo vauhdissaSeuraavana vuorossa oli Timo ja näytti olevan jännitystä ilmassa suorituksen aikana. Ihan hyvin urakasta kuitenkin suoriuduttiin vaikka aikaraja tulikin rikottua. Kolmantena vuorossa oli Kalle. Kalle näytti tekevän hommia varmoin ottein, mutta ei se aika riittänyt nytkään, vaan yli mentiin taaskin. Tähän mennessä tuomareiden haastattelun perusteella Kalle meni johtoon. Viimeisenä lavalle tuli Henna ainoana kauniimman sukupuolen edustajana. Henna näytti panostaneen poikia enemmän esillepanoon ja sen tuomaritkin kyllä huomasivat. Juomat olivat myös kauniin naisellisia kattauksen lisäksi. Henna oli muuten ainut joka selvisi urakasta sovitussa ajassa. Omaan silmään ei ollut kauhean epäselvää että kuka voittaa. Tosin maistamaanhan en juomia tietenkään päässyt. Tuomarit pitivät Hennan juomista, mutta eivät mitenkään ylistäneet niitä. Tulokset julkistettiin vartti viimeisen kilpailijan jäljiltä ja Hennahan se korjasi potin kotiin. Oli muuten ensimmäinen kerta kuin nainen voittaa baristakilpailun Suomessa. Henna lähtee edustamaan Suomea Belgian Antwerpeniin World Coffee in Good Spirits Championship-kilpailuun.

Onnea Hennalle!

2 thoughts on “Coffee in Good Spirits

  1. Terve, kun vaikuttaa että tiedät kovastikkin noista kahveista/laitteista. Niin mulla on tuommoinen Coffee Queen masiina, se ei osaa jättää Cappucinossa semmoista hyvää vaahtoa pinnalle… Missä voisi olla semmoinen säätö, notta saisi vaahdon pinnalle nätisti?? Osaatko sanoa?

    T: Joe

  2. Mitä nyt pikaisella googletuksella löysin noita CQ:n laitteita niin taisivat kaikki olla automaatteja. Kun en tietä tarkemmin mallia ja että miten tuossa sinun laitteessa vaahdotus on toteutettu niin en osaa oikein auttaa asiassa. Ilmeisesti vaahdotus tehdään kuitenkin automaattisesti? Voi olla että noissa automaateissa ei tuota vaahdotusta ole kovinkaan helppo säätää. Jos vaahto tehään ihan oikeasta maidosta niin voihan sitä koettaa aina laittaa tuhdimpaa maitoa ja kokeilla että tulisiko vaahdosta parempaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *