PerheYleinen

Otso

Otso antoi odottaa itseään lähes kaksi viikkoa lasketun ajan päälle kunnes suvaitsi saapua. Sunnuntaina aamulla 07:30 aikoihin alkoi lattia kastua ja oltiin toiveikkaita, että iltapäivästä oltaisiin nelihenkinen perhe. Okon hoito oli sovittu entisten naapureiden kanssa jossa Okolle oli ikäistään seuraa. Vietiin Okko illaksi hoitoon ja mentiin Jorviin tarkastukseen 12 tunnin päästä vesien menosta ilman että Kirsiä mitenkään olisi supistellut vielä. Niinhän siinä kävin että kotiin käännyttivät ja sanoivat että nukkukaa rauhassa seuraava yö ja tulkaa aamulla uudestaan tarkastuskäynnille. Sovittiin hoitopaikan kanssa, että Okko jää kuitenkin yöksi ja eipä se Okko olisi edes halunnut meidän mukaan lähteä kun niin kovasti halusi jäädä kaverin luokse yökylään. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun Okko oli yökylässä ilman omia vanhempiaan. Me suunnattiin kotiin ja jo kotimatkalla Kirsi alkoi hieman supistella. Tultiin kotiin joskus yhdeksän jälkeen ja koetettiin siinä vähän nukkua jos vaikka tarvitsisi yöllä lähteä takaisin kohti Jorvia. Puolilta öin Kirsi oli soittanut Jorviin kun supistuksia tuli vartin välein, mutta ei kuulemma ollut aihetta lähteä tulemaan. Tästä ei mennyt kuin reilu vartti niin supistuksia tuli jo parin minuutin välein ja Kirsi oli välillä nelinkontin lattialla. Siinä vaiheessa näytti jo että tulee kiire lähteä. Ajettiinkin sitten suht rivakasti Jorviin ja oltiin 01:00 aikaan parkeeraamassa autoa. Kirsi keräili itseään varmaan 3-4 kertaa ennen kuin päästiin kunnolla synnytysosastolle, kätilö tulikin jo meitä vastaan ja tuumasi että taidetaan mennä suoraan synnytysaliin. Kirsi toivoi että josko menisi vielä suihkuun kun viimeksikin siellä Okko tehdessä suihkutteli varmaan tunnin verran. Kätilö tuumasi että eiköhän aleta suoraan ponnistamaan ilman suihkuja ;). Niinhän siinä kävi että 19 minuuttia parkeerauksesta meillä oli pieni 10 pisteen poika sylissä. Ei siis tuhlattu liikaa aikaa synnytyssalissa. Pari henkäystä Kirsi otti ilokaasua ja siinäpä ne lievitykset olivat eli samalla tyylillä kun Okon kanssa, paitsi että nyt synnytys hoitui paljon nopeammin. Viimeksi meni sentään kolme tuntia 19 minuutin sijaan. Poika painoi 3810g ja pituutta 52cm. Läksin kotiin joskus viiden aikoihin aamuyöstä ja tultiin sitten Okon kanssa katsomaan Otsoa ja Kirsiä 11:sta aikoihin. Okolla suu kävi koko ajan ja kysymyksien tulva oli kova ;). Tänään eli keskiviikkona päästiin sitten kotiin vihdoin. Okko ei malttaisi olla millään pois Otson luota ja kun Otso nukkuu niin Okko käy koko ajan katsomassa jokohan Otso heräisi seurustelemaan.

2 thoughts on “Otso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *