Melonta

Melontaharjoitukset uimahallissa

Kovin jäi vähiin melonnat viime vuodella johtuen myöhäisestä heräämisestä lajin pariin. Taisin käydä 4-5 kertaa melomassa melontakurssin kertojen lisäksi. KiMPa järjesti onneksi harjoituksia talvella kirkkonummen uimahallissa. Ensimmäisellä kerralla koetettiin mm. tuentoja ja kanoottiin kiipeämistä vedestä. Lopuksi koetin eskimoakin, mutta eihän siitä mitään tullut. Seuraavalla harjoituskerralla oli suht samoja harjoitteita, mutta ei se eskimokaan vielä onnistunut. Kolmas kerta ja silloin meitä oli vain 4 hallissa eli aika vapaasti pystyi harjoitella kun ei tarvinnut varoa muita kun tilaa oli riittävästi. Nyt keskityttiin koko tunti vain eskimoon. Ensiksi heitettiin mela kokonaan pois ja tehtiin harjoitteita pelkällä melakellukkeella. Kelluketta pidettiin kädessä ja nojattiin taaksepäin niin että lopulta veteen tultiin selkä edellä niin että pää pysyi vielä veden päällä. Tästä asennosta sitten ponnistettiin takaisin pystyyn. Tämä alkoi sujua aika kivasti. Sitten piti tehdä sama, mutta ennen ylöstuloa nojattiinkin eteenpäin ja sitten kajakki pyörähti täysin katolleen ja ukko mulskahti veden alle. Täältä oli sitten tarkoitus päästä ylös niin että kelluke kädessä lähdetään nojaamaan taaksepäin ja lopulta keikautetaan kajakki takaisin oikeinpäin. Enpä tainnut tässä onnistua kertaakaan ihan täysin. Koetin sitten vielä melalla kellukkeen kera ja homma tuntui todella helpolta. Tätä tein varmaan 20 kertaa ja mitään ongelmia ei ollut päästä ylös. Lopulta piti sitten koettaa ilman kellukkeita pelkällä melalla. Ei muuta kuin kajakki nurin ja yrittämään. Täytyy sanoa että vähän yllätin itseni kun homma toimi heti ensimmäisellä kerralla ja ylös tultiin niin että heilahti. Tein vielä kuusi eskimoa niin että kaikki onnistuivat ja yhtään kertaa kajakki ei jäänyt kääntymättä. Nyt vaan odotellaan parempia kelejä että pääsisi merelle taas melomaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *