Moottoripyörät

Ahveniston vuoro

Pari viikkoa sitten olin ajamassa Kemoralla ja nyt oli Ahveniston vuoro. Keli näytti vähän surkealta ennen Hämeenlinnaan lähtöä ja piti vain toivoa ettei radalla sataisi. Olivat paikkailleet tuota 3:s tietä hemmetillisen leveillä bitumipaikoilla joita oli todella pitkällä matkalla Hämeenlinnan suuntaan. Ahveniston varikkoVaikka tie oli kuiva niin kaistanvaihdon aikana pyörä lähti monesti vispaamaan ihan tasakaasulla. Hengissä kuitenkin selvittiin radalle. Kovin montaa radankiertäjää ei ollut paikalle saapunut joten hyvin pääsi ajamaan ja vettäkään ei tullut. Vähän oli hakusessa linjat ja ratakin tuntui vähän pomppuisemmalta jos Kemoraan vertaa. Äkkiä sitä taas pääsi kuitenkin ajorytmiin. Koetin ajella aika vähillä jarruilla, että kerkeis keskittymään enemmän mutkanopeuteen. Eipä aikaakaan kun alkoi kuulua raapivaa ääntä ja jalkatapithan ne siellä raapi maata useammassakin mutkassa. Yhden ainoan kerran olen koko mopoiluhistoriassa saanut tapin maahan tähän mennessä ja nyt tuntui raapivan aika tiuhaan. Näytti toisen tapin kulutuspala lähteneen kokonaan irti joten pitää käydä uusi ostamassa tilalle. Pitäis opetella säätämään pyörää, kun nyt tuntui että muutamassa mutkassa etupää läksi vähän pompottamaan ja eihän sitä sitten uskalla mutkaan mitään kauheeta kyytiä tulla. Pari settiä kerkesin ajaa kunnes taivas repesi. Käytiin varikolla syömässä ja odoteltiin että sade lakkaisi, mutta eipä se lakannut. Muutama tyyppi meni vielä radalle, mutta eipä olis kannattanut kun yksi oli ilmeisesti jarruttanut etupään alta Tarun mutkaan tultaessa. Pyörä kuulemma aika säleinä, mutta kuski kuitenkin kunnossa. VarikkosuorallaLäksin siitä sitten ajemaan kohti Helsinkiä. Nyt kun tuli vettä niin ne bitumipaikkaukset tuntuivat todella pahoilta. Pistinpä noista palautetta tiehallinnolle kun se on varmaa, että joku tuolla vielä konttaa jos ei ole jo kontannut. Kävin vielä moikkaamassa .orgin tuttuja Myllykukossa Nurmijärvellä. Tarkoitus oli lähteä sieltä suoraan kotiin, mutta mutkien kautta näytin kuitenkin tulevan muiden joukossa. Tuli jälleen kerran huomattua että kyllä sitä sateella on aika varovainen tuon ajamisen suhteen ja tuntuu ettei uskalla ajaa mutkaan juurikaan kallellaan vaikka varmaan pystyisikin.

Kiva oli kuitenkin käväistä Ahvenistolla vaikka ajaminen jäikin lyhyeksi, joku toinen kerta sitten enemmän. Pitäis vaan saada joku kirikaveri tuonne niin homma olis vielä mukavampaa.

Tänään kävin hommaamassa rengaspainemittarin Clas Ohlsonilta, enää ei tartte etsiä bensa-asemaa paineiden tarkistukseen. Ei ollu ainakaan hinnalla pilattu kun maksoi vaan 6,95€. Pitäis käydä kuitenkin vertaamassa, että kuinka lähelle aseman mittareita tuo näyttää. Tosin eipä ne aseman mittaritkaan välttämättä oikein näytä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *