Moottoripyörät

Varustehankintoja osa II

Taas on tuhlattu rahaa, mutta nytpä onkin sitten oikeastaan hommattu kaikki releet moottoripyöräilyä varten. Pyörä tosin puuttuu vielä ja kortti 😉

Kävin vierailemassa Malminkartanossa ReliaTec Oy:ssä. Tuolla myydään siis kaikkea moottoripyöräilyyn liittyvää kampetta. Tarkoituksena oli löytää hiljainen kypärä ja tokihan sen olisi syytä vielä istua päähänkin. Tiedossa oli jo lähtiessä että Schuberth valmistaa erityisen hiljaisia ja laadukkaita kypäriä. Sovitin sitten S1 mallia päähän ja sehän istui kuin valettu. Kokeilin ihan vertailun vuoksi AGV:n, Shoein ja HJC:n kypäriä. Monissa kypärissä oli leukaosa todella lyhyt ja huulet törröttivät kypärässä kiinni, ei hyvä. Moni kypärä oli taas hyvä päässä ja kevyt ja kaikkea, mutta sen kuuli jo siinä ilman meteliäkin, että ero on valtava Schuberthin S1:een verrattuna. Jokainen voi todeta tästä Motorradin testistä, että Schuberth on ylivoimainen hiljaisuuden suhteen. Esim tuohon suosittuun Shoein XR-1000 kypärään verrattuna Schuberth S1 pitää 17dB pienempää meteliä 100km/h:n vauhdissa, joten ero on valtava. Toki tähän vaikuttavat monet tekijät, mutta se on varmaa että erot ovat siltikin suuret. Lisäksi Schuberthin S1 kypärässä on yksi loistava varuste, nimittäin aurinkovisiiri. Vipua kääntämällä esiin tulee “aurinkolasit” ja kuljettaja näyttääkin sen jälkeen hävittäjälentäjältä :D.

Sidi Vertebra 2 Tepor & Schuberth S1 - Power Dark

Kengätkin oli vielä hankkimatta ja en voinut olla huomaamatta Sidin kenkiä kun ne näytti niin tyylikkäiltä. Sovitin sitten Sidin Vertebra 2 Tepor-mallia. Aluksi meinasi olla hankaluuksia saada noita jalkaan, mutta sitten kun ne sinne sutkahtivat niin kylläpä tuntuivat hyviltä. Pakkohan ne oli ottaa kantoon myös :D.

Kotiin saavuttua laitoin kypärän päähän, kiinnitin hihnan ja lätkäisin visiirin kiinni. Ei nimittäin huurru sitten millään tuo Schuberth, mutta eipä tuo haitanne :D. Tiistainahan noita kaikkia kamppeita pääsee testaamaan tositoimissa kun silloin on se kauan odotettu inssi, pitäkäähän peukkuja pystyssä.

2 thoughts on “Varustehankintoja osa II

  1. Moi Tare!

    Jos koettais kuitenkin olla nukkumatta tuo potta päässä. Illalla tuli tuota jo pidettyä sen verran päässä ettei yöllä enää tarvinnut 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *