Moottoripyörät

Korvatulpat

Tulipa tänään teetätettyä yksilölliset korvatulpat itselle Kuulokappaleessa Pohjois-Haagassa. tulpatVarasin ajan viime viikon lopulla, joten nopsaanhan tuon ajan sai. Ensiksi piti valita malli ja sitten väri. Otin ihan tarkoituksella kohtuu ison mallin, että se on sitten helpompi kaivaa korvasta pois. Ensiksi syvälle korvaan ujutettiin pumpulia ja sitten päälle vaan pursotettiin tuubilla silikoonimassaa. Kylläpä muuten alkoi äänet eristyä aika kivasti. tulpatToiseen korvaan sama homma ja sitten noita pidettiin hetki paikoillaan että aine jämähtää kunnolla. Sitten vaan tulpat irti ja jotain hiontaa niille tehtiin ja sitten vielä sovitus päälle. Kun sovituksessa ei ollut ongelmia niin sitten tulpat lakattiin ja niiden annettiin kuivua puolisen tuntia. Kuulemma tulpat vielä hitusen tuosta laajenevat ajan kanssa eli pitäisi ainakin äänet pysyä poissa hyvin. Saapa nähdä miltä tuntuu mopoa kuskata kun harvemmin olen tulppien kanssa ajellut tätä ennen.

edit: 

Kävinpä tuossa heittämässä lenkkiä mopolla tulpat korvissa. Oli hitusen outoa koska nuo tulpat vaimentaa todella paljon, hyvä kun mopon äänen kuuli. Nyt vaan tuntuu siltä että vauhtia ei ole juuri nimeksikään vaikka mittari kertoo muuta :). Enää ei humisuta korvissa kovemmassakaan vauhdissa eikä lenkin jälkeenkään korvissa soi. Oli kyllä hyvä hankinta ja tämä olisi pitänyt tehdä heti mopon oston yhteydessä. 

4 thoughts on “Korvatulpat

  1. Onpas sulla jännän muotoset korvat 😉 heh .. itse oon aina ajellut tulppien kanssa enkä tuosta tavasta luopuisi mistään hinnasta. Nuo muotin kanssa tehdyt tulpat lienevät aika arvokkaat, mitä tuo palvelu muuten tarkalleen ottaen maksaakaan nykyisin?

    Muille voisi suositella Hearoksen “perustulppia”. En tiedä saako näitä Suomesta, mutta näitä saa ainakin saksalaiselta nettikaupalta Louis.de :ltä – ja jos sieltä tekee muutenkin tilausta, niin kannattaa napata nämä mukaan. Maksoivat n. vajaan 10 eur, ja ne ovat paaljoon paremmat mitä rautakaupan 3M:t (ne punaiset) tai ne perus-keltaiset tulpat mitä saa myös rautakaupoista ja apteekeista. Parasta näissä on se että nämä eivät “nöyhtäänny” ja ne voi myös pestä uudelleen ja uudelleen. Eristävät paremmin ulkoääniä, varsinkin tuulen/ilman suhinaa. Ovat jotain silikoniseosta tms, ja tiivistyvät korvaan vasta kypärän päähänlaiton myötä.

    .. niinpä, joskus kun ajelee pikkupätkän ilman tulppia, niin on se kumma kun joka kerta kuulostaa siltä kun mopo olis leviämässä alle.. sellasta pauketta ja kolinaa kuuluu mitä ei muuten ole kuullut 😉

  2. Kyllähän noiden hinnalla aika monet earit ostais tosiaan. Noista piti maksaa 44€. Ilman lakkausta hinta olis ollu muistaakseni jotain 30€:n luokkaa. Joskus noita perus eareita oon käyttäny ja en oikein tykänny. Tuntu että ne on vähän hankalat laittaa silleen että ne pysyy paikoillaan ja sitten ne alko vielä sattua korvaankin.

  3. Moi.
    Korvatulppasi näyttävät suorastaan modernilta taiteelta. Miltä yksilölliset korvatulpat tuntuvat pitemmän käytön perusteella? Ovatko mukavat/ esiintyykö paineen tunnetta?

  4. Ite oon ainakin tykänny noista kovasti, enää ei korvat soi tilliä ajolenkin jälkeen. Korviinkaan ei ole koskenut pidemmänkään lenkin jälkeen. Mukulakivillä ajaessa kyllä korvissa humpsuttaa, tosin harvemmin noilla alustoilla tulee ajettua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *