Valokuvaus

Fuji Finepix F31fd

Fuji Finepix F31fdTulipa tehtyä kamerakauppoja pokkariosastolla tällä kertaa. Hanskaan tarttui kehuttu Fujin Finepix F31fd. Kamera tuli tilattua Pixmaniasta ja tilaus tehtiin juurikin oikeaan aikaan, koska nyt kameraa ei enää saa valmistuksen loputtua. Hintaa kameralle tuli pussin ja 2Gt muistikortin kanssa 274,90€. Nyt ei tartte enää välttämättä raahata järkkäriä joka paikkaan. Eilen tuli hitusen testattua kameraa ja ihan hyvältä vaikuttaa. Ainakin kamera on nopea ja kuvanlaatu on hyvä jopa korkeammilla ISO-arvoilla. Hitusen kamerassa joutuu harrastamaan valikkojumppaa, mutta äkkiähän nuo oppii. M-asento kamerassa on lähinnä vitsi, koska tässä asennossa ei saa itse valita aukkoa eikä suljinaikaa tai sitten en vaan osaa. :). Onneksi kamerasta löytyy sentäs käsisäädöt aukon- ja suljinajan esivalinnalle, joten tätä asentoa tulee varmaan käytettyäkin. Videotakin voi kuvata 640*480 ja 30fps tarkkuudella ja se onkin ihan hyvälaatuista. Tätä ominaisuutta voisi testata ensi viikolla Ahvenistolla moottoripyörän selästä, kunhan saisin jonkun kiinnitysmekanismin ensiksi hommattua. Videon pituutta rajoittaa vain muistikortin koko ja kuulemma video vie noin 1.1Mt/s eli puolisen tuntia pitäisi materiaalia mahtua 2Gt:n kortille. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *