Audio / VideoPS3

PS3

Nyt on sitten tässäkin huushollissa PlayStation 3:nen. Hommasin koneen Järvenpään Megaswapista viime viikon lopulla. Ostin 60G:n version joka on piakkoin valikoimista poistuva malli. Otin paketin kahdella ohjaimella ja pelillä + HDMI-kaapelilla ja hinnaksi tuli 570€. 60GB:n mallin  korvaa 40 gigainen PS3:nen, josta puuttuu seuraavat ominaisuudet:

 • ei SACD tukea
 • vähemmän USB-portteja
 • ei pelitukea vanhoille PS-peleille
 • ei kortinlukijoita

Laitteessa on BT- ja WLAN-yhteydet. Ohjaimet on langattomat eli enää ei tarvitse johtojen kanssa sotkea. PS3:n saa kytkettyä WLAN:lla näppärästi PC:hen ja väliin tarvitaan vain joku serverisofta. Ensiksi virittelin TVersityn toimintaan, mutta sen kanssa tahtoi PC kaatuilla, joten se sai lähteä SimpleCenterin tieltä joka sitten toimikin vakaasti. Nyt voi katsella kuvia, elokuvia ja musiikkia tietokoneen levyltä olohuoneen LCD:stä PS3:n avulla. Netissäkin pääsee surffaamaan tosin vähän se on kömpelöä, koska ei ole langatonta näppistä ja osoitteet pitää toistaiseksi kirjoitella konsolin omalla peliohjaimella.

PS3:n soittaa Blu-Ray levyjä, joten kuvanlaatu on kohdallaan mitä nyt jotain testipätkiä on tullut katsottua. Vielä kun olisi täysin HD:tä tukeva televisiokin niin saisi kaikin irti. Nythän olkkarissa nököttää HD-Ready töllötin, josta saa kyllä myöskin hienoa laatua ulos Blu-Ray materiaalilla. Pitänee laittaa joku Blu-Ray elokuva tilaukseen ja samalla voisi myös koettaa noita Super Audio CD:täkin.

PlayStation Storesta on tullut latailtua joitakin demopelejä ja muutakin matskua millä on päässyt laitetta testaamaan. Halusin saada kehutun Gran Turismo 5 Prologuen, mutten sitä löytänyt storesta vaikka kuinka pengoin. Piti sitten googlettaa niin senhän löytää vain Japanin Storesta. Piti sitten tehdä tili sinne erikseen että sain tuon ladattua. Hölmöä ettei tuota ole kaikissa PlayStation Storeissa ladattavissa. Latasin myös Gran Turismo HD Concept 2.0:n jossa on siis HD-tuki ja grafiikat olikin kyllä hienoa katseltavaa.

Laitehan on tavallaan aika halpa, koska jos vertaa perus Blu-Ray pyörittimiin niin nehän maksaa hyvinkin saman verran, PS3:ssa ominaisuuksia vaan on reilusti enemmän.

2 thoughts on “PS3

 1. No terve…

  Ai pleikkari 3 on tullut hankittua… Itse hain sen julkaisemispäivänä 🙂
  Ja kaksi viikkoa sitten tuli hankittua pleikkarille kunnon näyttöö… 🙂

  http://www.sony.fi/view/ShowProduct.action?product=KDL-46X3000&site=odw_fi_FI&pageType=Overview&imageType=Main&category=TVP+46-70+Sony+BRAVIA+TV

  Pleikkariprojekti karkas vähän käsistä 🙂 Tuli myös hankittuu Langaton Logitechin näppis ja bluetooth kuulokkeet 🙂 Ja Yellowdog LINUX:kin on jo asennettu… Pikkaisen ongelmia vielä ton WLAN:in ja Näytönohjaimen kanssa mutta kyllä siitä pikkuhiljaa hyvää tulee… Jos pelejä paljon vaihdat ja pelaat niin kannatta ilman muuta tutustua tähän firmaa http://www.ebgames.fi/

  Niillä on parhaat vaihtotarjoukset tällä hetkellä Suomessa… Isosta omenasta, Sellosta ja esim Kampin kauppakeskuksesta löytyy GAMESTOP:pi liikeet … Että semmoista 🙂

 2. No just, tuosta tölsästä alkaa jo näkemään. Pitääkö se kohta nokittaa tykillä ;). Vieläkin on tuo Resistance pelaamatta läpi kun hommasin Call Of Duty 4:sen ja sitä on tullut tahkottua. COD4:nen meni tosin läpi parissa päivässä, mutta verkossahan voi pelata lisää. GT5 Prologue pitää hommata heti kun se vaan tulee kauppoihin. Motorstormia en oo oikein jaksanu pelata kun vaan netissä kavereiden kanssa. Lisäilehän minut (jarru3004) omalle listallesi niin pelaillaan netissä joskus jos sitä harrastat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *