KahviValokuvaus

Vuoden Barista & Latte Art 2008

Tuli kutsu käydä kuvaamassa Gastro 2008-messuilla Vuoden Barista ja Latte Art kilpailut ja sinne suuntasin siis rojuineni. Torstaina klo. 14:00 alkoi Vuoden Barista finaali jossa kilpailivat: Victoria Nuottanen, Pekka Heinonen, Jyri Löytty ja Mikko Haahti. Kilpailusuorituksessa tehdään espresso, cappuccino ja signature beverage ja kaikkia neljä kappaletta. Aikaa suoritukseen on varattu vartin verran jos valmistautumisaikoja ei lasketa. Aikaa ei todellakaan ole juuri hukattavaksi ja yliajalle mentiin tälläkin kertaa joidenkin osalta. Kilpailu oli suhteellisen tasainen ainakin omasta mielestäni, pisteitä en tosin nähnyt että miten ne jakaantuivat. Tuomareiden kanssa olin kyllä samaan mieltä järjestyksestä, vielä kun olisi päässyt maistamaankin. Haahdithan ne on tupanneet nämä karkelot voittamaan ja niinhän siinä kävi nytkin eli Mikko korjasi potin ja lähtee tästä sitten jatkokoulutukseen maajoukkueen mukaan.

Tänään oli sitten Latte Art kilpailu heti aamusta jossa oli neljä kilpailijaa: Toni Salmi, Hedon Blakaj, Mikko ja Juhani Haahti. Mikko Haahdin designer beverageHeti alusta Koivukankaan Petra alkoi lyödä painetta haastatellessaan eilistä voittajaa eli Mikko Haahtia että toista mestaruutta ollaan hakemassa. Kilpailun aloitti Juhani joka pistikin aika kovat pohjat heti kärkeen, tosin harmillisesti meni hitusen yliajalle josta tuli virhepisteitä. Kuulemma harjoitellessa oli pysynyt aikalimitin sisällä. Hedon oli seuraavana tulessa ja homma näytti vähän hätäiseltä ja tasoero oli huomattava Juhaniin nähden. Juhani Haahdin designer beverageJuhanin veli eli Mikko tuli seuraavaksi lavalle ja ihan mallikkaastihan se sujui. Tonilla oli vähän samaa ongelmaa kuin Hedonillakin ja ei tullut oikein kunnon suoritusta. Ajattelin että Juhani korjaa potin, mutta niin vain kävi että Mikosta leivottiin tuplamestari. Juhanin aikarajan ylityksestä tuli sen verran virhepisteitä että Mikko voitti vaivaisella yhdellä pisteellä. Taitaa Cafe Art leipoa mestareita aika tiuhaan tahtiin kun taisi olla kolmas vuosi peräkkäin että mestari tulee tuolta.

Latte Art kuvia

One thought on “Vuoden Barista & Latte Art 2008

  1. Tervehdys!

    Unohdin antaa sulle mun mail-osoitteen kisojen jälkeen, oli niin hektinen meininki. Voisitko lähettää ottamasi kuvat sekä Vuoden Barista että Latteart-kisoista.

    Kiitoksia erittäin paljon!!

    Terveisin,
    Jyri Löytty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *