ValokuvausYleinen

Takuuhuoltoa kameralle

Tulipa testattua Fujin huoltotoiminta, kun viime syksynä ostetusta pokkarista laukesi jo uutena muistikorttipaikka. Huomasin tämän kun rupesin ihmettelemään yhden mopoporukan kanssa vietetyn illan jälkeen että missäs suurin osa kuvista oikein on kun niitä ei kamerasta löytynyt. Joku vääräleuka kerkesi jo arvelemaan että Fujissa on toimiva apinasuodatin :). Huomasin sitten ettei kamera lue muistikorttia laisinkaan vaikka se sitä lukikin alkuillasta. Sain kameran lukemaan korttia kun laitoin pienen paperinpalan korttia tukemaan. Vein sitten vihdoin kameran Fujille huoltoon kun siinä takuuta kerran oli. Selostin että missä vika on ja vastaanotosta käveltiin takahuoneeseen josta tultiin sitten kertomaan että huolto maksaa sata euroa. Ihmettelin että mistäs lähtien se takuuhuolto on muuttunut maksulliseksi niin tiesivät kertoa kameraa avaamatta, että olin kuulemma laittanut muistikortin kameraan väärinpäin. Varmaan se kortti sitten on kesken illan siellä itsekseen pyörähtänyt väärin päin :). Toinenkin mies tuli sieltä takahuoneesta ja väitti samaa. Minä tietysti väitin vastaan kun tiesin etten ole sitä korttia väärin sinne työntänyt. Lopulta minulle tokaistiin että me avataan tämä ja se kyllä paljastaa että mitä kameralle on tehty. Kuulemma jos olisin tuonut kameran heti uutena samalla vialla huoltoon niin se olisi tietenkin takuuhuollettu. Toisaalta vähän ihmetyttää, että miksi uusi kamera olisi takuuhuollettu jos se olisi rikottu laittamalla kortti kameraan väärinpäin.

Minusta on kuitenkin suhteellisen käsittämätöntä, että asiakasta ruetaan syyttämään vian syntymisestä tietämättä todellista syytä. Olisivat vaan ottaneet kameran huoltoon ja ilmoittaneet sitten myöhemmin asiasta jos siihen syytä olisi ollut. Nyt jäi vähän paska maku suuhun tuosta toiminnasta. Soittivat kuitenkin nopsaan takaisin että kamera on takuuhuollettu eli mitään käyttäjän aiheuttamaa vikaa ei siis löytynyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *