Yleinen

Laihis

On ehkä väärin sanoa että laihis, paremminkin elämäntapojen muutos kuvaa paremmin mitä on tullut tässä viimeiset 10kk harjoitettua. Viime joulukuun alussa tuli tarkkailtua tuota vatsanseutua ja tulin siihen tulokseen, että jotain tarttis tehdä. Omasta mielestäni söin kuitenkin suhteellisen terveellisesti ja mitään yltiöpäisen rasvaista ruokaa ei ole tullut mätettyä. Silti se maha vaan jatkoi kasvuaan.
Päätin sitten yksi kaunis aamu muuttaa ruokailutottumuksia. Normaalisti söin ennen töihin lähtöä pari leipää ja join kaakaon kevytmaidolla. Muutin aamusyömisiä ainoastaan sillä tavalla, että vaihdoin kaakaon rasvattomaan maitoon. Töissä jätin myös ravintolan jälkiruoat ottamatta ja eipä noita ole enää osannut edes kaivatakaan, samoin tein automaattikahveille ja kaakaoille. Kotona tulee muuten syötyä aika tavalla samaan tyyliin kuin ennenkin, ehkä tuo annoksen koko on hitusen pienentynyt vuoden takaisesta.

Liikuntaakin on tullut harrastettua enemmän. Varsinkin tuossa painonpudotuksen alkuvaiheessa tuli käytyä useamman kerran viikossa lenkillä. Tehtiin avokin kanssa sellaisia tunnin mittaisia reipasvauhtisia kävelylenkkejä niin että tuli aina paita märäksi. Kyllähän tuon alkoi aika pian huomata, että kunto kasvoi ja painokin putosi. Kaikki aika mikä tuli oltua lenkillä oli pois jääkaappiajasta 😉

Olen käynyt tässä pitkin vuotta työpaikan terveyshuollossa punnituksessa ja yhtään kertaa ei ole tullut takapakkia. Täytyy olla aika tavalla tyytyväinen itseensä kun näinkin hyvin on tämä projekti onnistunut. Nyt 10kk myöhemmin on paino pudonnut 20,4kg, joten mistään ihan pienestä muutoksesta ei ole kyse. Sen voi kyllä todeta että pienillä muutoksilla näyttää olevan iso merkitys. Tuntuu ettei ole tarvinnut luopua mistään, paitsi tietenkin läskistä ;). Viime talven vaatteita ei oikein kehtaa enää päällensä laittaa kun ne on aikamoisia telttoja. Vaatekaupoillehan tässä pitäisi taas lähteä kun alkaa olla osa vaatteista vähän isoja.

One thought on “Laihis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *