Yleinen

Keikka savoon

Käytiin tuossa loman aluksi heittämässä rundi savossa. Ajettiin suoraan töistä Puumalaan mökkeilemään sukulaisten nurkkiin. On muuten turkasen kaunista seutua tuo Puumalan alue. Tädin mies on kova kalamies joten istuttiin pari päivää aika tiiviisti järvellä ;). Ekana iltana piipahdettiin veneellä vähän heittelemässä viehettä veteen ja aika kivasti tärppäili. Saatiin nopsaan neljä haukea veneeseen, kolme päästettiin menemään kun olivat pieniä ja yksi vähän isompi pääsi veneen vierestä karkuun. Rantaan päästyä nakkasin vielä laiturilta heiton ja hetihän se nappasi taas hauki kiinni. Illalla käytiin saunassa ja uskaltauduin jopa uimaankin, eka kerta tänä vuonna. Seuraavana päivänä käytiin ongella, mutta kelin takia (sade) ei jaksettua kauaa istua ja saaliskin jäi pieneksi. Käytiin vielä illalla laskemassa verkot veteen isojen ahventen toivossa. Jokunen viikko sitten tädin mies oli saanut verkolla 1,5kg ahvenen ja se alkaa olla jo aika jötkäle ahveneksi. Aamusella käytiin sitten nostamassa verkot pois ja eipä tuolta sanottavaa saalista tullut. Heitin muutaman heiton vielä kaupan päällisiksi ja sain kohtuullisen kokoisen hauen jota piti jopa hitusen väsytelläkin. Rannassa mitattiin paino ja vaaka näytti 2,75kg. Toiseksi isoin haukikin painoi 1,7kg.

Pari päivän mökkeilyn jälkeen suunnattiin Maaningalle kalojen kanssa porukoita katsomaan. Käytiin samalla reissulla Kiuruvedelläkin mummolassa. Kummityttö (4v) piti taas vauhtia päällä koko parin päivän ajan mitä Maaningalla oltiin ja on se vaan ihme miten se jaksaa väsymättä mennä aamusta iltaan. Varsinkin kun se tuntuu olevan kiintynyt minuun joten saan leikkiä koko ajan sen kanssa, muut saa sillä välin lepäillä ja lomailla. Lepiksellä käytiin parin päivän ajan Kirsin äipän tykönä ja tänään kurvattiin sitten takaisin Masalaan. Kiva olla taas kotona ilman kiireitä ja ei tartte muuta kun lomailla. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *