Audio / Video

Elite Screens EzFrame 92″

Lokakuun alussa hommasin tykin jolle piti hommata kangaskin kun tuo valkoinen seinä ei ole mitenkään paras mahdollinen heijastuspinta. Tilasin Elektronista Grandviewin kiinteän 92″ kankaan joka luvattiin toimittaa alle kolmessa viikossa. Vähän tässä kävi niin kuin pelkäsinkin eli Elektroni ei sitä pystynyt tuossa ajassa toimittamaan. Kuukaudet vieri ja kangasta ei näkynyt. Yhtään pahoittelua odottelusta en saanut eikä minua muutenkaan informoitu tilauksen tiimoilta. Välillä meni yli kuukausi että joku edes vaivautui vastaamaan meilikyselyihin ja sitten kun vastattiin niin muutamalla sanalla. Odottelin 14:sta viikkoa ja kangasta ei vaan saapunut. Samaa kangasta olisi kyllä saanut nopsaankin vaikkapa Mareksilta, mutta hintaa olisi ollut 200€ enemmän. Koetettiinhan minulle tarjota paria eri vaihtoehtoa tosin mikään niistä ei ollut minulle sopiva. Kyselin sitten 14:sta viikon odottelun jälkeen että mahtaisko tuota tilausta saada vaihdettua vaikkapa Elite Screensin ezFrameen jota heillä ei valikoimissa ollut. Se onnistui ja sen lupasivat toimittaa parissa päivässä. Ihme kyllä sain screenin samalla viikolla. Täytyy sanoa kyllä että jäi paska maku suuhun tuosta puljusta. Ikinä siellä ei soittaessa ollut asioista vastaavat paikalla vaan olivat sopivasti poissa ja sitten kun jätti soittopyynnön niin koskaan ei soitettu takaisin. Ei voi sanoa että tuossa puljussa osattaisiin hoitaa asiakaspalvelua kunnialla.

No sain kuitenkin screenin kotiin ja ähräsin sitä kasaan varmaan parisen tuntia. Kasaus oli suhteellisen helppoa. Sormet tuossa tuli kuitenkin kipeäksi kun napsutteli kankaan kiinnikkeitä paikoilleen. Yllättävän paljon tuo kangas kyllä venyy kun sitä pingottelin kehykseen. Elite Screens ezFramePinta näyttää hyvältä ja mitään ryppyjä ei näy. Pinta on “cinewhite” mattapintaisena 1.1 gainilla ja 160 asteen katselukulmalla. Tämäkin on siis 92″:nen eli leveyttä kuvalla on ~203cm. Kuvassa alla on vertailun vuoksi 32″ töllötin. Kaikkea ei kuitenkaan viitsi tykillä katsoa joten telkkarikin piti säilyttää. Kuva näyttää nyt värien puolesta paljon paremmalta kuin seinälle heijastettuna ja terävyyskin parani hieman. Kuvakoon säätö screenille sopivaksi otti aikaa kun tykin säätö on vähän huonosti toteutettu. Olisi ollut varmaan huomattavasti helpompi homma jos säätö olisi ollut sähköinen noiden rullasäätimien sijaan. Syystä tai toisesta kun laitan tykin päälle niin kuva jää vähän alas, mutta kun tykki lämpenee niin kuvakin palaa kohdalleen. Nyt alkais olla kaikki tarvittava kasassa kunnon elokuvailtaa varten.

2 thoughts on “Elite Screens EzFrame 92″

  1. Elektronihan on samojen omistajien, kuin edesmennyt Akiba ja sitä ennen samoilla tyypeillä oli Efidata niminen firma. Saa nähdä, kuinka kauan nykyinen kestää pystyssä. Hieno screeni!

  2. Konkurssista toiseen on tosiaan tuo firma mennyt. Silläpä en maksanut rahoja tilille etukäteen kun tiesin tämän. Taisi edellisessä pyllähdyksessäkin moni jäädä rahojaan kaipaamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *