KahviValokuvaus

Vuoden Barista & Latte Art

Viikonloppuna Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettiin Vuoden Barista sekä Latte Art kilpailut. Olin tuolla kuvailemassa kisoja koko päivän. Paikka oli tällä kertaa paremmin valittu kuin aiemmin koska nyt oltiin keskeisellä paikalla johon kaikilla oli vapaa pääsy. Jenna KaunistoAiemmin kisoja on pidetty esim. joidenkin ammattimessujen yhteydessä ja se tietenkin rajoittaa kävijäkuntaa. Nyt paikalla oli välillä ihan kivasti sakkia. Tuollahan oli mahdollisuus päästä koettamaan ammattilaiskoneella kahvien tekemistä opastuksen kera. En tosin itse kerennyt koettamaan vaikka mieli olisi tehnytkin. Ehkä pitää pyytää KC:ssa Ulrikalta jos sitä pääsis koettamaan La Marzoccoa. Itse kisat meni taas saman miehen komennossa kuin edellisenäkin vuotena eli molemmat kisat voitti Mikko Haahti Cafe Artista. Tälläisten tapahtumien jälkeen huomaa että tulee selailtua erilaisia kahvisivustoja ahkerammin ja tekis mieli päivittää oma kone isompaan. Sitten jos vaihtais koneen niin pitäis varmaan myllykin päivittää samalla. Vaikkapa QuickMillin Andreja Premium voisi olla käypäinen kone. Katellaan että jatkuuko tämä kuume kuinka kauan ja pitääkö sitä lääkitä.

Kuvat

One thought on “Vuoden Barista & Latte Art

  1. “Today is your lucky day” tuumasi Ulrika kun kävelin tänään KC:n ovesta sisään. Pääsin siis testaamaan La Marzoccoa parin cappuccinon teon verran. Vähän oli sellainen olo että ihan kun olisi ensimmäistä kertaa tekemässä kaffetta vaikka onhan noita tullut kotona tehtyä enemmänkin. Myllykin tamppasin purut automaattisesti jauhamisen jälkeen. Maidon vaahdotus oli yhtä juhlaa kun höyrytehoa oli aivan järjettömästi. Kotona saa hehkuttaa jonkin aikaa ennen kuin kannullinen maitoa on muuttunut mikrovaahdoksi, La Marzocco teki saman muutamassa sekunnissa. Koetin siinä vielä Latte Artiakin vääntää, tosin jäi vielä yrityksen asteelle vaikka toiseen kuppiin sainkin sydämen aikaiseksi. Kiitokset Ulrikalle että pääsin testaamaan laitetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *