Kahvi

Ethiopia Mocca Sidamo

Kävinpä eilen kahviostoksilla Robert’s Coffeessa, liike on keskustan Stockmannilla. Monta kertaa on tuosta tullut ohi kuljettua mutta mitään ei ole tullut aiemmin ostettua. Päätin tehdä kuitenkin poikkeuksen koska halusin tietää, että miltä maistuu ns. alkuperäiskahvit näiden markettikahvien rinnalla. Vähän jo kotona tiirailin noiden valikoimaa ennen ostoksille menoa. Paikan päällä kysyin että mikä olisi vahvaa, mutta samalla pehmeää kahvia ja vastaus oli Ethiopia Mocca Sidamo. Tuoksuttelin tuota ja kylläpä se tuoksuikin hyvälle, ihan eri tuoksut kuin Juhla Mokassa.
Otin sitten tuota sellaiset 300gr, pääseepähän vähän makuun. Ensi kerralla sitten eri laatua. Otin kahvin papuna, koska minulla on siis Rancilion Rocky kahvimylly. Hintaahan tuolla kahvilla on aika tavalla reilusti jos vertaa näihin peruskahveihin. Ethiopia Mocca Sidamon hinta oli 29,20€/kg, joten ihan halpaa tuo ei ole.

Ethiopia Mocca Sidamo

Kotiin päästyä piti tietenkin valmistaa kupilliset kahvia ihan tavallisella suodatinkeittimellä. Kylläpä vaan tulikin ihan eri aromit kahvista. Maku oli voimakas, mutta samalla pehmeä, ihan niin kuin luvattiinkin. Ihan jo ostamalla niitä markettien Juhla Mokka papuja pääsee paljon parempiin tuloksiin kuin valmiiksi jauhetulla, koska niistä on aromit kadonneet ajat sitten. Yleensä valmiiksi jauhettu kaupan peruskahvi saattaa olla vähän kitkerää ja kaukana pehmeästä mausta, joten kannattaa ainakin koettaa niitä papuja. Ainakin isommissa kaupoissa on kahvimyllyt jolla voi jauhaa ne pavut siellä kaupassa valmiiksi niin ei tarvitse itselle myllyä ostaa. Töissä valmistan myös omat kahvit ja sinne olen hommannut Bodumin pressokeittimen, kyllä tuo aina automaattikeittimet voittaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *