Kahvi

Cup Tasting

Stockmannin Argos-hallissa järjestettiin eilen Cup Tasting -kilpailu jossa koetettiin ratkoa paras ja tarkin kahvinmaistaja. Paikalle oli saatu Lola Wallinkoski esikilpailijaksi. Itse olin tällä kertaa takahuoneessa keittelemässä kahvia kilpailuun valokuvaamisen sijasta. Pauligin Marja Touri oli tehnyt kilpailukahvit joita valmistettiin takahuoneessa neljän ihmisen voimin. Meidän tilat oli melko pienet ja siellä kun hyöri meidän neljän lisäksi välillä Stockmannin henkilökuntaa hakemassa myytävää asiakkaille niin tilaa ei ollut liikaa, mutta selvittiinhän tuosta kuitenkin kunnialla. Kilpailijoille laitettiin kolmen kupin sarjoja eteen joista kahdessa kupissa oli samaa kahvia ja yhdessä erilaista kahvia (odd-kuppi) ja se kuppi jossa oli erilaista kahvia piti tunnistaa joukosta. Näitä kolmen kupin sarjoja oli 8 kappaletta per kilpailija. Kun oltiin valmistettu kahvit niin me veimme ne kilpailijoiden eteen Argos-halliin ja käytiin hakemassa vielä poiskin eli olin siis tarjoilijatätinäkin ;). Kilpailu meni jännäksi kun KC:n Ulrika Hannula voitti kilpailun vain vaivaisen sekunnin erolla kakkoseen. Ulrika sai 5 kuppia oikein kahdeksasta. Esikilpailijana ollut mies joka oli repäisty yleisön joukosta olisi muuten voittanut koko kisan koska oli tunnistanut myös viisi kahvia, mutta aika oli ollut nopeampi kuin Ulrikalla. Kuulemma hän aikoo osallistua ensi vuonna itse kilpailuun. 

Kilpailun loputtua tuotiin loput kahvit takahuoneesta Argos-halliin jossa niitä sai sitten maistella ja valita joukosta oman suosikkinsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *