Moottoripyörät

Huoltoa

Vielä piti tehdä viimeisiä huoltoja moottoripyörän ja varusteiden talvisäilytystä varten. Kävin ostamassa ReliaTec Oy:stä Bike Liftin CS-24 huoltopukin. Tuolla saa nostettua pyörän näppärästi ylös vaikkapa ketjujen rasvausta varten. Pukin mukana tuli pari eri paksuista tankoa, tanko työnnetään pyörän keskeltä takahaarukan akselin läpi tai vaihtoehtoisesti jalkatappien etupuolella olevasta reiästä. Itse jätin pyörän tuon jälkimmäisen vaihtoehdon varaan, rasittaapahan vähemmän jousitusta talven aikana.

Bike Lift CS-24

Kerran taisin jaksaa rasvata ketjut ilman pukkia ja kyllähän se aika työlästä on ilman tuota. Jos totta puhutaan niin avokki ne rasvasi ja minä vaan kallistin pyörää ;). Ainakin tuolla pukilla on helppo nostaa pyörä ylös eikä apua tarvitse pyytää ulkopuolisilta.

Pesin pyörän ja lopuksi laitoin Autoglymin Extra Gloss Protectionin pintaan, samaa ainetta käytän myös auton vahapinnan viimeistelyyn. Autoglymin tuotteet olen todennut helpoiksi levittää ja hangata poiskin ja eipä tuossa kiillossakaan ole ollut valittamista. Moneen vuoteen ei ole tullut muihin merkkeihin edes vilkaistua. Vielä piti sen verran pyörää varjella lialta, että kävin ostamassa vielä All Rightistä MP-Asun suojapeiton.

Jotta rahan menoa olisi riittävästi niin ostin vielä ReliaTec Oy:stä Power-X laturin ettei akku simahda kesken talven, on kuulemma suht kalliita nuo hyytelöakut jos uuden joutuu ostamaan. Tuolla voi ladata vaikka läpi talven ja akku ei ylilataudu. Laturi lopettaa latauksen kun akku on täynnä ja pitää vaan yllä varausta, huoletonta.

Putsasin kypärän ja ajokengät ja laitoin pakettiin odottamaan ensi kevättä. Lopuksi vielä käsittelin nahkapuvun öljyllä, pysyypähän notkeampana vaikka eipä tuota paljoa kerennyt edes vielä käyttääkään, mutta eipä tuosta käsittelystä varmaan haittaakaan ollut.

Tuntuu että pyörä on seisonut jo ikuisuuden vaikka todellisuudessa se on ollut tallissa vasta 13 päivää ;). Nythän Pohjola on rupeamassa myymään mp-vakuutusta joka perustuu teho/painosuhteeseen ja tässä vakuutuksessa ei olisi myöskään seisonta-aikoja. Alkuun ajattelin että jahas, taas nousee vakuutusmaksut kun sattuu tuossa pyörässä olemaan ihan kivasti noita tehoja kiloihin nähden(172hv/179kg), mutta joku oli käynyt kysymässä Yamahan R1:n vakuutushintoja tällä uudella systeemillä ja eipä nuo näytä nousevan yhtään jos vertaa siihen että normaalisti tulisi ajeltua sellaiset 7 kuukautta. Pitää teettää Pohjolalla tarjous tuosta vakuutuksesta ja vaihtaa siihen jos hinta on suunnilleen sama. Tällä tavalla voisi pitää pyörää pidempään ajossa ja voisi ajella silloin kun on keliä. Tällä uudella systeemillä vakuutusyhtiö säästyy paperisodalta mikä aiheutuu seisonta-aikojen muutoksista. Varmaan saisi nuo vakuutusmaksutkin maksettua tasaisemmissa erissä kuin nykyään. Talvella ei tarvitse maksaa juuri mitään, mutta sitten kesällä tulee isoja laskuja tuhka tiheään –> ei kiva.

5 thoughts on “Huoltoa

 1. Kyllähän lapsestaan täytyy huolta pitää, kyllähän sinä perheellisenä sen tiedät ;). Täytyyhän sitä käydä talven mittaan kyselemässä pyörän vointia. Ehkä selkäänkin tarttee hypätä ;). Miks ei aina voisi olla kesä?

 2. Moikka!

  Tuli vaan mieleeni tämä Power X laturi, onko hankintasi ollut sen väärti? Onko lataus toiminut specsien lupaamalla tavalla? Mielelläni kuulisin asiasta tietävän mielipiteen?

  Yst.terv: Jul

  P.S. onko kuvia myös mp-messuilta enemmän?

 3. Mitä nyt olen pyörää käynyt katsomassa niin hyvin tuo laturi on näyttänyt pelaavan. Ylläpitomoodissa tuo on ollut aina kun sitä olen vilkaissut. Laturi on ollut kiinni marraskuusta lähtien koko ajan. Kohtahan tuon saa vapauttaa palveluksesta kun kelit alkaa lupaavasti lämmetä.

  Messuilta on tuli kuvia otettua näköjään 77kpl, mutta eipä noita kaikkia kehdannut näytille laittaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *