Yleinen

Geokätköilyä

Naapurin Berit kertoi tästä harrastuksesta minulle joku aika sitten ja se vaikutti mielenkiintoiselta puuhalta. Ajattelin että pitääpä sitten koettaa että millaista se olisi joten kirjauduin Geocaching.com:iin. Syöttelin tiedot sivuille ja sitten vaan etsin lähimmät kätköt kodin seutuvilta. Löysin sitten sopivan kätkön mitä päätettiin lähteä etsimään neljän hengen voimin. Sivuilta saa kuvauksen kätköstä, koordinaatit paikalle ja mahdollisesti vihjeitä joiden avulla kätkö pitäisi onnistua löytämään. Itse käytän ihan perus puhelinta GPS-laitteena (Nokia E66). Joihinkin kätköihin liittyy tehtäviä jotka pitää ensiksi ratkoa ennen kuin saat oikeat koordinaatit. Välillä GPS johdattaa ihan väärään paikkaan ja jos olet vaikka 10 metriä sivussa paikasta jossa kätkö on niin alkaa olla aika etsiminen jos kätkö on vaikka kokoa 2*3cm. Taitaapa nyt olla plakkarissa 20 kätköä mitkä olen onnistunut löytämään. Tulee aika hyvin tuota ulkoiluakin tässä hommassa nimittäin parhaillaan on tullut talsittua 17km kerrallaan ja tähän suoritukseen meni aikaa nelisen tuntia. Oli vähän väsynyt olo kun kotiin pääsi. Aika kivasti löytyy puhelimiin ohjelmia millä kätköilyä voi harrastaa. Itse käytän Geocache Navigatoria jonka olen hyväksi havainnut. Ohjelmalla saa haettua maastosta kätevästi sijainnin lähellä olevan kätköt ja samalla pääsee lukemaan vihjeet mitkä ko. kätköön löytyy. Kun kätkö on löytynyt niin voit merkata sen löydetyksi ja tämä tieto menee suoraan Geocaching.com sivustolle mistä voit sitten sen käydä kotikoneella loggaamassa ja laittelemassa mahdollisesti kommentit ym. asiat kätköstä. 

Kätköjä etsiessä tulee lähiseudut tutummaksi ja samalla kätkökuvauksista saa historiatietoa. Mukavan rentoa puuhaa tuntuisi tämä homma olevan.

One thought on “Geokätköilyä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *