Tietotekniikka

Blogin päivitys

Huomasin lauantaina etten päässyt blogiini laisinkaan vaan sain jotain herjoja ruudulle. Kaveri myös viestitteli ettei päässyt blogiini. Olin ottanut edellisenä päivänä täydellisen kopion sivuista, edellisestä kerrasta oli valovuosia aikaa. Menin ftp:llä sivuille ja huomasin että muutama tiedosto oli käyty tyhjentämässä ja niiden mukana oli kaikki postaukset, kommentit ym.juttuja. Joku oli ilmeisesti päässyt blogin tietoturva-aukkojen kautta tekemään tuhojaan sivuille. Minulla kävi siis satumainen tuuri, koska kopio oli otettu vain tunteja ennen tihutyötä. Sain palautettua kaiken datan takaisin kopioimalla muutaman tiedoston takaisin sivuille jotka oli tyhjennetty. Päätin tästä hommasta johtuen päivittää blogin softan uusimpaan versioon. Vähän pisti jännittämään kun päivitys ei mennytkään ihan putkeen kun tietokantojen päivityksissä oli jotain hämminkiä. Tein päivitystä Firefoxilla ja vaihdoin kokeeksi IE:hen ja sillä alkoi homma pelata ja sain päivityksen tehtyä loppuun. Nyt on sitten blogi päivitetty, ulkoasua voi sitten viilata myöhemmin.

2 thoughts on “Blogin päivitys

  1. Aika uskomaton mäihä! Mä oon pyrkiny pysymään päivitystahdissa mukana ja uudet WordPressit on helppo päivittää suoraan admin-osion kautta.

  2. Harmi ettei tullut tehtyä lottoa samana päivänä. Tarvii varmaan nyt päivitellä vähän tiheämpään WordPressiä, kun nyt tuo päivitys on tosiaan helpompi tehdä. Olihan tuo vanha ollutkin jo varmaan 4 vuotta käytössä ilman päivitystä, joten ehkä oli jo aikakin laittaa uutta tilalle 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *