Yleinen

Häät

Keväällä tehtiin yhteinen päätös, että kesällä mennään naimisiin ja näin tapahtui 8.8.2009. Ollaan tässä pidetty yhtä kohta 11 vuotta,  joten kaipa tuo oli jo aikakin käydä papin tykönä. Varattiin Pyhän Mikaelin kirkko Kirkkonummen keskustasta ja hääpaikkana oli Hvitträsk. Saatiin vähän tuurillakin varattua Hvitträsk, kun oltiin kuultu että sinne on pitkät jonot jos häitä meinaa siellä pitää. Hvitträskissä oli omistaja vaihtunut keväällä ja satuttiin hyvää saumaan kyselemään ja vapaita viikonloppuja oli vielä aika hyvin tarjolla. Valokuvaajakin piti etsiä ja se meinasikin olla vähän vaikeampaa, kun aika monella kuvaajalla oli jo viikonloput täynnä. Saatiin kuitenkin varattua Jesse Terho kuvaamaan meille potretti- ja kirkkokuvat. Jessen tykönä käytiin ensin palaverissa jossa kartoitettiin että minkä tyylisistä kuvista pidetään. Silloin jäi jo hyvä maku hommasta että saadaan varmaan hyvät kuvat. Bändikin piti hommata ja häissä soitteli Riku Lätti & Mika Kuusisto. Kukat käytiin hakemassa Kirkkonummen kukasta. Korujakin piti päivitellä ja minulle tuli hommattua kalvosimet omilla nimikirjaimilla. Kirsille laitatettiin timantteja vanhaan sormukseen. Uutta ei tullut sen takia koska vanhan on sen verta jykevän kokoinen, että toista ei samaan sormeen saanut mahtumaan järkevästi. Kikille tuli hommattua huomenlahjaksi hopeasta ja helmistä tehty käsikoru, joka oli oikein hieno. Kaikki korut tehtiin Aito Helsingissä. Kalvosimet ja sormuksen teki Petri Pulliainen. Käsikorun suunnitteli Petri Pulliainen ja toteutuksen teki Päivi Sohkanen.

Kirsi hoiteli askartelut ja hyvin hoitikin. Paikkakortit tehtiin pienistä kahvipaketeista joihin kiinnitettiin vieraan kuva, nuo näyttivät oikein hyvältä. “Vieraskirja” oli kirja missä oli valokuvia kaikista vieraista jotka oli jaoteltu omille sivuilleen ja omalle sivulle sai sitten raapustaa terveiset. Tuosta tulee vielä pidemmän päälle arvokas muisto.

Häävalssia opeteltiin valehtelematta 1 minuutin verran ja edellisen kerran on tanssittu valssia noin 10 vuotta sitten eli mitään kauheeta ressiä ei asiasta otettu ;). Kaikki kyseli vähän väliä että jännittääkö, vähän jo itsekin mietittiin että onkohan meissä joku vialla kun ei jännittänyt ollenkaan. Hääpäivänä mentiin Jessen kanssa ottamaan potrettikuvat Hvitträskin puutarhaan, joka on vertaansa vailla. Naapurin Saara oli assistenttina pitelemässä välillä salamasettiä ym. tehtävissä. Näytti Jessellä olevan homma hallussa ja hyvin tuntui osaavan ohjailla meitä oikeisiin asentoihin. Oli muuten todella kuuma olla puvussa kun auton mittari näytti 26 astetta paikalle tullessa ja keli vaan lämpesi siitäkin. Tunnin verran suurinpiirtein otettiin kuvia ja Kirsihän tuo kerkesi polttaa jo olkapäänsä vaikka kaikki luppoajat oltiin varjossa. Hyvä maku jäi kyllä kuvauksesta ja mitä joitain kuvia näin kamerasta niin hyvältä näytti.

Vihdoin oltiin sakastissa morsiustytön (kummityttö) ja todistajien kanssa. Vähän oli edelliset seremoniat myöhässä kun kuulemma bestman oli pyörtynyt kesken toimituksen :). Kirkon ovesta kun sisään käveltiin marssin soidessa niin johan alkoi jännittää ja piti vähän huultakin purra (joka muuten näkyy kuvissa ;)). Itse seremonia meni nopsaan läpi ja vähän vielä jänskätti pihalle tullessakin, mutta kirkon portailla sai jo leveän hymynkin aikaiseksi. Hääpaikalle lähtettiin komealla mersulla joka oli Kajonilta vuokralla kuskeineen. Myös vieraat vietiin Kajonin bussilla perille.

Kuvan otti Pekka Lumberg, kiitos!

Hvitträskissä oli onnitteluiden jälkeen ruokaa tarjolla:

Menu:

 • Caesar salaattia, parmesan lastuja, krutonkeja, chilikatkarapuja, yrttimozzarellaa
 • Lämminsavulohta, kapris- ruohosipulikastiketta
 • Maalaispateeta
 • Rosepaahtopaistia, mustaherukkahyytelöä
 • Suolakurkkua ja smetanaa
 • Keitettyjä perunoita
 • Leipävalikoima ja yrttilevitettä
 • Grillattua maissikananrintaa, tumma-rosepippurikastike, vuohenjuustoperunatortilla

Viinit:

 • Chardonnay ja Shiraz Cabernet Sauvignon, JJ MC Williams, Australia

Kakkukahvit:

 • Mansikka-kermakakku
 • Kahvi ja tee, suklaat

Iltapala:

 • Karjalanpiirakoita ja munavoita.
 • Ruisnappeja sekä sienisalaattia ja savulohismetanaa.
 • Yrttivihersalaattia ja balsamicoa

Hyvät oli pöperöt kaikkinensa, ei voi valittaa. Bändikin tuli kesken ruokailun paikalle ja ravintoloitsija oli sitä mieltä että pistetään bändi pihalle soittamaan kun siellä on lavakin. Tämä kävi meille oikein loistavasti kun kelikin oli niin hieno. Seuraavaksi piti suoriutua valssista jota oltiin siis reenattu minuutin verran. Tanssi meni hyvin ja jotkut jopa kehuivat sitä, lienekkö sitten vieraskoreuttaan tehneet niin. Pihalle laitettiin muutamia pelejä mitä pystyi pelailemaan mm. mölkky, petanki ja renkaanheittopeli.  Porukka tanssi kiitettävästi ja mikäpä oli tanssiessa koska bändi oli loistava. Keli oli mitä loistavin, oli lämmintä ja saatiin jytätä tähtien ja kuun kanssa kilpaa. Mahtoi muuten kuulua se soitanta melko kauas, koska Hvitträsk on mäen päällä ja järvi on ihan vieressä ;). Illan päätteeksi Kajonin bussi kävi hakemassa loput vieraat ja meidät kaikkine lahjoinemme kyytiin. Kurvattiin kotipihaan, jonne bussi jätti osan vieraista ja loput jatkoivat vielä kotiinsa tai hotellille. Oli kyllä ehdottomasti hyvä juttu, että otettiin bussikuljetukset niin porukan ei tarvinnut alkaa järjestelemään omia kyytejään. Kotiin kun päästiin niin eteisessä odotti kylmälaukku joka ei ollut meidän. Naapurit olivat tuoneet sen meille heti kun me oltiin lähdetty kirkolle. Laukussa oli kuoharia ja mansikoita, oikein mieltä lämmitti tuollainen yllätys. Availtiin vielä lahjoja, joita oli kyllä tullut aika tavalla, saas nähdä mihin ne kaikki mahtuvat ;).

Oli kyllä enemmän kuin onnistunut päivä. Vieraatkin kovin kehuivat häiden tunnelmaa ja koko päivää. Vieraitahan oli vain 34 kappaletta meidän lisäksi ja tuo oli oikein sopiva määrä. Tuolla vierasmäärällä kerkeää vielä käydä kaikkia jututtamassa illan aikana ja muutenkin tunnelmasta tulee lämpimämpi kuin jos vieraita olisi 200. Ihan mahtava päivä aamusta iltaan.

One thought on “Häät

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *