Audio / Video

SVS 20-39PC-Plus

Vuoden alussa aloin mietiskellä subbarin vaihtoa AudioPro B1.35:n tilalle. Tuntui että B1.35 ei suoriudu kunnialla oikein mistään vähänkään enemmän painetta tarvitsevasta ääniraidasta. Tuntui että koko vehje pullauttaa elementin pihalle, se alkoi särkeä varsinkin elokuvia katsoessa. Esim. Taru Sormusten Herrasta aiheutti sellaisen puuroutumisen ettei paremmasta väliä. Rupesin selailemaan nettiä niin kuin tulee tehtyä monen muunkin hankinnan yhteydessä. DVDPlaza oli paikka johon suuntasin ensimmäiseksi kun siellä on tullut ennenkin seurailtua keskusteluja.

Siellä näytti olevan sellainen hurmos SVS:n subbareiden perään, lueskelin juttuja innolla. Hehkutusta toisen perään ja juurikaan mitään negatiivista ei kuulunut. Tosin harva kehtaa myöntääkään jos on tullut huono ostos tehtyä. Jotkin olivat kutsuneet epäileviä tuomaita kotiinsa kuuntelemaan että hekin vakuuttuisivat SVS:n laadusta. Epäilykset taisivat kuitenkin hälvetä kun pääsivät kuuntelemaan SVS:ää.

Päätin tilata sylinterin mallisen subwooferin, viehän se vähemmän lattiapinta-alaakin kuin perinteisen mallinen subwoofer. Päädyin sitten järeään 525 wattiseen 20-39PC-Plussaan. Eipä mennyt kauaakaan kun posti sen minulle toi ja ei kun repimään pakettia auki. Vaikka tiesin että se tulee olemaan iso niin oli se silti järkytys. Korkeutta sillä on noin metrin verran ja läpimittaa 43cm.

SVS 20-39PC-Plus

Samassa tilauksessa tuli myös kaapelit, testi-DVD ja RadioShackin äänenpainemittari.

SVS backpanel & dB meter

Sitten pitikin alkaa miettimään paikkaa subbarille ja niitä ei montaa tässä kämpässä ole. Entisen subbarin paikalle koetin sitä sovitella, mutta ei se siellä oikein toiminut. Subbari olisi pitänyt kääntää niin kovalle, että eihän siinä olisi naapurisopu säilynyt. Loppujen lopuksi paras paikka oli sohvan takana jossa se seisoo vielä tälläkin hetkellä. Kun paikka oli löytynyt niin ei muuta kuin kuuntelemaan. Yello on monesti ollut se bändi mitä on tullut soiteltua kun soittopelejä on testailtu. Kyllähän siinä mykistyi kun sai levyn sisään ja ensimmäiset bassot jyrähtivät, ei puhettakaan puuroutumisesta ja voimaa tuntui olevan enemmän kuin tarpeeksi.

Elokuvia katsellessa avautui aivan uusi maailma, ennen ei ollut voinut AudioProlla kuulla niitä ääniä mitä SVS nyt puski pihalle. Välillä tuntuu että tukka heiluu vaikkei mitään kuulisikaan ;). Alas mennään ja kovaa.

DVDPlazalla oli myös juttua Behringerin Feedback Destroyer Pro DSP1124P:stä. Laite on parametrinen EQ jolla voi siis korjata virheitä taajuusvasteessa. Sillä oli saatu hyviä tuloksia aikaan. Lähestulkoon kaikissa tiloissa on omat vaimentumat ja korostumat ja tuolla laitteella niitä pystyy korjaamaan. Päätin sitten tilata tuon samalla koska miksipä en ottaisi kaikkea irti subbarista ja varsinkin kun tuo laite on varsin halpa(~100€).

Behringer Feedback Destroyer Pro

Tilasin laitteen ja siinä odotellessa tutustuin TrueRTA nimiseen ohjelmaan jolla pystyy mittaamaan taajuusvasteen. Minullahan oli siis RadioShackin mittari ja se vaan kiinni tietokoneeseen ja mittarin kanssa kuuntelupaikalle. Ohjelma tarvisee korjaustiedoston mittaria varten ja kalibroinnit pitää myös säätää kohdalleen. Hyvät ohjeet ohjelman käyttöön löytyy DVDPlazalta. Kun kaikki oli säädetty kohdalleen niin ei muuta kuin mittaamaan. Kyllähän sieltä alkoi paljastua melkoisia korostumia ja kyllähän tuon kuuli todella selvästi ihan korvallakin kun taajuuspyyhkäisyjä ajeli.

Postin setä kiikutti Behringerin ja ei muuta kuin säätämään. Edelleenkin hyvät ohjeet löytyivät DVDPlazalta, Zipmanhan nuo on tehnyt joten kiitos siitä hänelle. Minulla oli pohjalla mitattu käppyrä taajuusvasteesta, kirjoittelin ylös että mistä kohtaa tarvitsee lisätä vaimennusta. Kannattaa koettaa välttää vahvistuksen nostamista ainakaan kovin paljoa. Behringeristä valitaan siis haluttu taajuus missä vaimennusta/vahvistusta löytyy. Kun taajuus on lyöty koneeseen niin asetetaan kaistaleveys oktaaveina ja haluttu vaimennus/vahvistus dB:ä. Näitä pisteita voi laittaa tässä laitteessa 12 kpl. Tein aina uuden mittauksen kun olin säätänyt yhden mittapisteen. Kun kaikki mittapisteet oli laitettu niin taajuusvaste näytti jo paljon paremmalta. Sininen on siis alkuperäinen taajuusvaste ilman säätöä ja punainen on taas Behringerillä säädettynä. Käyrästä näkee hyvin miten paljon vaikutusta säädöllä oli taajuusvasteeseen.

BFD curves before and after

Kylläpä nyt on ilo kuunnella. Paras kommentti oli kun istuttiin sohvalla ja katsottiin elokuvaa. Kaverin lapsi tuumasi kesken elokuvan, että milloinka tämä laite(sohva) lähtee liikkeelle ;). Sohva tärisi siihen malliin yhdessä kohtauksessa että tuntui kuin se olisi lähtenyt liikenteeseen.

11 thoughts on “SVS 20-39PC-Plus

 1. Terve,

  mistä tilasit tuon kyseisen pömpelin ja apljonko oli postikulut? Itse olen ajatellut 20-39 PCi-mallia

 2. Moi Toni,

  Tilasin pömpelin [url=http://www.svsound.com]SVSoundilta[/url] ja näytti noissa lapuissa lukevan kuljetuksen hinnan kohdalla 144$.

 3. wow tekis kyllä mieli tollaset hankkia, mutta naapurit kun valittaa kaikesta.. Kohta on onneks muutto edessä omakotitaloon nii sitte voikin hankkia laitteet uusiks 😛 paljonko toi pömpeli maksaa (suunnilleen) ?

 4. Joskus jenkeistä tuon tilasin niin olisko se ollut jotain 800€ posteineen, tuohon hintaan tuli desibelimittari ja joku DVD minkä avulla säätää kotiteatteri. Nykyisin ei jenkeistä saa tilattua vaan taitavat tulla norjasta (http://svsound.no). Katselin pikaisesti niin 12″ subilla ja 400W vahvistimella ja DSP:llä varustettu malli (SVS PC12-NSD DSP )oli 799€ + postit. Omassa ei ole DSP:tä, vahvistin taisi 525W. Lähinnä tuota omaa subia taitaa olla SVS PC12-Plus DSP joka maksaa 1399€ näköjään.

 5. The best protine sames include the lean ones – egg whites,
  lean meat, turkey, chicken, and fish. and also this is because your body just doesn’t respond
  well to unnatural dieting. The results were dry out skin and mental fuzziness not to mention cravings for fatty foods.

 6. It makes the work of comparing and viewing the top offers for fast-moving products easy and utterly
  convenient. You are far too occupied and don’t fork
  out time to think in the leading edge for your business.
  Through these websites you’ll get definitely greater possibility of making more
  income, so weigh heavily your pockets along with your
  wallets with easily earned extra cash by Paid surveys
  and fulfill your necessities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *