RuokaYleinen

La Notte del Vino

Tulipa käytyä itseään paremmassa seurassa ravintola Papà Giovannin viini-illassa. Muutamia kertoja ollaan käyty tuolla syömässä ja joka kerta on saatu erittäin hyvää ruokaa ja palvelukin on pelannut mallikkaasti. Useimmiten käydään kuitenkin Papàn Spaghetteriassa samalla kun käydään kaupungilla. Sieltä saa hyvät pastat halpaan hintaan, ei voi kuin suositella.

Nyt oli kuitenkin viini-illan vuoro. Kutsu oli klo. 20.00 perjantaina 18.11.2005. Mentiin WTC:n tiloihin keskuskadun kautta ja siellähän olikin jo jonoa vaikka oltiin hitusen etuajassa. Näytti olevan varattuna koko alakerran kahvio ja ravintolatilat + yläkerran show room. Jätettiin takit narikkaan ja ei muuta kuin peremmälle. Saatiin heti viinilasit käteen ja ei muuta kuin maistelemaan. Kotona juodaan todella harvoin viiniä, hyvä jos pullo vuodessa ;).

La Notte del Vino

Porukka oli sellaista mitä saattoi kuvitellakin eli hienostelevaa. Mentiin ensimmäiseen pöytään jonottamaan viiniä. Ensimmäiset kiilasivat meidän eteen niin kuin eivät olisi edes huomanneet. Ilmeisesti sitä voi vanhemman oikeudella sivuuttaa nuoremmat sen enempää selittelemättä. Ei selvitty yhdellä ohituksella tuostakaan jonotuksesta vaan toinenkin “tärkeä” pariskunta liihotti meidän ohi. No päästiin vihdoin “tilaamaan”, pöydässä oli sisilialaisia ja sardinialaisia viinejä. Päätettiin ottaa sisilialaista chardonnay rypäleestä valmistettua Cusumano Insoliaa. Kuuleman mukaan se on kuivaa ja hedelmäistä. Ei se minun mielestä niin kuivalle maistunut mitä puheista ymmärsin. Viini oli oikein hyvää ja tuota voisi kuvitella vaikka ostavansa myöhemminkin. Kyllähän sitä tuli lasi jos toinenkin maisteltua niin punaista kuin valkoista ja roseetakin, mutta tuo Insolia jäi jotenkin mieleen.

Olihan tuolla naposteltavaakin tarjolla. Oli caesar- ja äyriässalaattia, juustoja ja patonkia. Pitihän se käydä pöydän antimet testaamassa ja eihän tuota tarvinnut tälläkään kertaa pettyä. Ruokailu oli tehty vähän hankalaksi kun pöytiä ei juurikaan ollut, suurin osa porukasta söikin seisaaltaan.

Muutama tunti tuolla viihdyttiin ja päätettiin lähteä kotiin. Lähtiessä vielä kirjoitin viinin nimen ylös, että muistaisin sitten mitä pitää kaupasta ostaa. Kotona sitten katsoin Alkon hinnastoa ja huomasinkin ettei tuota siellä edes myydä, niinpä tietenkin. Laitoin sitten Papà Giovanniin sähköpostia ja kyselin viinin saatavuustietoja, toivotaan että vastaavat niin pääsee ostoksille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *