Yleinen

Ammuntaa

Eilen oli firman järjestämä ryhmäpäivä. Alkuun oltiin suunniteltu että mentäisiin ajamaan kartingia niin kuin tehtiin viimeksikin, mutta rata olikin varattu koko päiväksi joten se ajatus oli haudattava. Porukalla mietittiin että mitä tehtäisiin ja joku sitten ehdotti että mentäisiin Helsinki Shooting Clubille ampumaan. Näin sitten päätettiin tehdä.

Saavuttiin paikalle ja heti ensimmäiseksi annettiin tietenkin koulutus aseiden käsittelyyn. Otettiin pikakisat ryhmien välillä, 5 harjoituslaukausta ja sitten 5 kilpailuosumaa kullakin aseella. Aseiden nimiä en nyt varmaksi muista mutta kaliiberit olivat .22 LR ja 9mm. Tuolla .22:lla oli minun mielestä helppo ampua kun olen joskus aikaisemminkin sellaisella ampunut radalla. Pisteet tuolla .22:lla olivat 43/50 ja kaikki osumat pysyivät mustalla. Tuolla 9mm:llä oli jo hankalampaa ampua. Harjoituslaukauksissa minulla oli joku Glock joka tuntui kyllä hyvältä kädessä, mutta se liipasintuntuma oli huono, veto oli todella pitkä ja raskas. Olen tottunut ampumaan yhdellä kädellä, päätin kuitenkin koettaa tuolla Glockilla ne pari viimeistä laukausta kahdella kädellä. Yhden käden tulokset meni kaikki vasemmalle ja ne olivat siistissä rivissä joten jonkinlaista tekniikkavirhettä tuo osoittaa. Kahdella kädellä taas alkoi tulokset mennä lähemmäksi keskustaa. Valittelin ratavalvojalle tuon Glockin liipasintuntumaa ja hän kertoikin että Glock on enemmän poliisiase ja syy miksi vedon pituus ja raskaus on se ettei tuolla tule niin helposti turhia laukauksia. Itse kilpailuammuntaan minulle oli vaihdettu joku toinen ase ja se näyttikin olevan suunniteltu enemmän tarkkuusammuntaa silmälläpitäen. Ammuin taas yhdellä kädellä ja kyllähän tuolla paremmin osui kuin Glockilla. Yksi laukaus lipsahti jonnekin kolmoseen, mutta muuten taidettiin olla aika tavalla mustalla, tulos 33/50.

Toinen ryhmä meni sisään ja me siellä jännitettiin oman ryhmän kanssa että miten pärjätään. Laskettiin siinä oman ryhmän pisteet ja selvisi että minä olin voittanut yhteistuloksissa, 76/100 oli siis tulos. Toinen ryhmä vielä paukutteli kun toinen ratavalvojista tuli ulos ja heitti minulle hervottoman kokoisen luodin ja sanoin että kaksi parasta pääsee ampumaan isoilla aseilla palkinnoksi. Kyllä siinä näytti se 9mm luoti aika pieneltä kun vieressä oli .50 AE kokoinen luoti. Vähän siinä alkoi jo jännittämään että millaisella kanuunalla sitä oikein “joutuu” ampumaan.

Toisen porukan ammunta oli ohi ja pääsin sisään tutustumaan tähän isompaan aseeseen joka oli Desert Eagle.

Desert Eagle .50AE

Valvoja pohjusti että jos Suomessa saisi ampua hirveä pistoolilla niin Desert Eaglella sen saisi tehdä. Valvoja naureskeli minulle että nyt et sitten ammu yhdellä kädellä. Ei kyllä käynyt mielessäkään se vaihtoehto ;). Ei muuta kuin suojalasit päähän ja kuulosuojaimet korville. Täytyy sanoa että vähän jännitti se ampuminen kun ei voinut yhtään aavistaa että miten se potkaisee kun tuo 9mm:nenkin potkaisee kuitenkin jonkin verran. Ei muuta kuin panos sisään ja ampumaan. Voi jösses miten se potkaisi, hyvä ettei lähtenyt ase kädestä. Poikia oli kuulemma naurattanut kun ne näki tuon television kautta toiseen huoneeseen. Kuulemma aikamoiset lieskat löi tuo ase, ei sitä itse kyllä huomaa siinä ampuessa. Sain ampua vielä toisenkin kerran ja nyt silloin puristin vähän tiukemmin ja kyllähän tuo pysyi paremmin homma kasassa.

Ihan kivaa hommaahan tuo oli ja varsinkin kun tuli voitto yhteistuloksissa ;). Kolme parasta sai palkinnoksi salmiakkikossut jotka sopikin hyvin illalla oleviin pikkujouluihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *