Tietotekniikka

Firefox 1.5

Oli näköjään julkaistu uusin Firefox päivitys versionumeroltaan 1.5. Päätinpä sitten lykätä sen koneeseen, ehkäpä tuohon on jotain parannuksia tehty. Asennus itsessään meni kivuttomasti läpi niin kuin aiemminkin. Asensin tuon entisen 1.07 version päälle. Asennuksen loputtua piti tietenkin ottaa tyypit uutukaisella. Ihmettelin toista alasvetopalkkia tuossa url-kentässä. Se näytti olevan nappi millä saa tehtyä noita live bookmarkkeja. Sitten menin toolsin options valikkoon, mutta sehän ei näkynyt ollenkaan niin kuin piti. Ylhäällä näkyi vain välilehdet ja muutoin koko options valikosta näkyi läpi. Tuolta ei voinut siis säätää yhtään mitään kun mitään ei näkynyt.

Poistin koko Firefoxin koneesta ja asensin sen uudelleen, mutta edelleen oli sama ongelma jäljellä. No pakko kai se oli rueta nettiä selaamaan jos sieltä vaikka löytyisi joltakin sama vika ja vieläpä korjauskin siihen. No ei sieltä löytynyt vaikka kuinka yritin penkoa. Huomasin siinä samalla että scroll bar puuttui myös vaikka hiirellä pystyikin rullaamaan ihan normaalisti. Tuo scroll bar:n häviäminen on ilmeisesti kohtuu yleinen ongelma ja moni oli saanut homman pelaamaan kun oli asentanut selaimen teeman uudelleen. Ajattelinpa sitten laittaa jonkun uuden teeman, mutta eipä tuo scroll bar palannut vieläkään. Uskon menettäneenä poistin vielä sen teeman mikä minulla oli alunperin(Noia) ja asensin sen uudelleen ja kappas, scroll bar tuli esiin ja samalla rupesi options valikkokin pelaamaan. Miten liene jumittanut tuo vanha teema koko tuliketun tuohon kuntoon.

Näin äkkiseltään tuntuu surffailu nopeammalta ainakin noiden back- ja forward nappien osalta. Samalla latailin muutaman extensionin vielä lisäksi: Fasterfox, Flashblock ja Adblock.

Jotta valokuvista saisi exif-tiedot näkyville Firefox tarvitsee vielä exif-pluginin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *