RuokaYleinen

Juhlistusta

Vihdoin ja viimein sai avokki (Kirsi) paperit koulusta pihalle, on sitä odotettukin pitkään ja hartaasti ;). Kirsi valmistui Lapin yliopistosta Teolliseksi muotoilijaksi (Taiteen Maisteri). Päätettiin sitten Essin (Kirsin koulukaveri) kanssa, että järjestetään jotain kivaa Kirsille valmistumisen johdosta. Päätettiin lopulta että ei sen tarvitse olla sen kummempaa kuin että käydään syömässä hyvin jossakin tasokkaassa ravintolassa. Muutaman tunnin surffauksen tuloksena oli ravintola nimeltä Sasso. Ravintola on italialainen ja sijaitsee lähellä kauppatoria Pohjoisesplanadilla. Sasso kuuluu Palace Ravintolat Oy:n ketjuun, joten siitä pystyi jo päättelemään että keskivertoa parempaa ruokaa voi odottaa. Varaus tuli tehtyä pari viikkoa ennen ajankohtaa ja oli kuulemma tuuria että saatiin pyötä varatuksi kun oli niin täyttä.

Marssittiin eilen vähän ennen kuutta Sassoon Kirsin kanssa ja päätettiin että jäädään odottamaan Essiä ravintolan oleskelupuolelle. Ilmoittauduttiin sisään ja istahdettiin sohville. Tilattiin siinä kuohuviinit odotellessa. Pöydällä oli naposteltavia, jotain leipätikkuja ym…Ravintola näytti hienolta, paremmalta kuin ravintolat yleensä.
Essikin saapui, joten siirryttiin itse ravintolan puolelle. Saatiin ruokalistat eteen, tarjoilija kertoi eri ruoista ja kertoi myös pari suosikkia. Harvemmin on saanut tälläistä palvelua, siinähän tunsi olonsa ihan tervetulleeksi. Tilasin alkuruoaksi jänisrisottoa ja sitruunalla maustettua mascarponea. Pääruoaksi otin panchettan kera paahdettua siikaa, tryffelimajoneesia ja artisokkapaistosta. Ajateltiin tilata viinipullo pöytään. Meillä juodaan niin vähän viiniä joten viinien tuntemus on onnetonta. Turvauduttiin tarjoilijan asiantuntemukseen ja meidän mieltymyksen huomioon ottaen päädyttiin tälläiseen valkoviiniin: Mount Nelson Sauvignon Blanc 2004, Marlborough, New Zealand. Oikeastaan kaikki Sasson viinit olivat kuivia, mutta tuo oli ilmeisesti vähiten kuiva. Saatiin sitten maistaa ennen tilausta ja jos ei olisi miellyttänyt niin olisi saatu vaihtaa pullo toiseen. Ei ollut tarvetta vaihtoon koska viini oli erittäin hyvää. Pöydässä oli Sasson omatekoisia leipiä jotka olivat todella hyviä, niitä siinä syötiin ruokia odotellessa.

Alkuruoat saapuivat. Essi oli tilannut laganellepastaa, mozzarellaa ja tomaattia ja Kirsille tuli lämmintä parmesaanipiirasta ja tomaatti-endiivisalaattia. Jänisrisotto oli loistavaa, suorastaan suussa sulavaa. Tältä sen risoton kuuluu maistuakin, myöskin ruokien näyttävyys oli hiottu viimeisen päälle ja hyvä kun niitä raaskii edes syödä ;). Harmillisen äkkiä oli minun lautanen tyhjä, koska olisi tuota voinut enemmänkin syödä. Pääruoatkin saapuivat , tytöt tilasivat parmesaanilla ja basilikalla kuorrutettua lohta ja sitruunarisottoa. Minun tilaama panchettan kera paahdettu siika, tryffelimajoneesi ja artisokkapaistos oli myös erittäin hyvää ellei peräti loistavaa. Jälkiruoaksi Essille tuli veriappelsiinipiirasta ja stracciatellajäätelöä ja Kirsille kinuskipannacotta, omenalientä ja -sorbettia. Minä puolestaan päätin koettaa jotain vähän erikoisemmalta kuulostavaa jälkkäriä nimeltä Cassata al Sasso ja valkosuklaapesto. Jotenkin äkkiseltään mietittynä valkosuklaa ja pesto ei kuulu samalle lautaselle, mutta niiden sekoitus oli kylläkin yllättäen hyvää. Tuo Cassata on jonkinlainen perinteinen italialainen juustokakku. Jälkkärit näyttivät myös maistuvan koko porukalle hyvin joka ei tullut mitenkään yllätyksenä edellisten ruokien perusteella. Enää oli selviydyttävä laskun maksusta ja sitten jatkamaan iltaa kaupungille. Voin kyllä suositella tätä paikka varauksetta, varmaan tulee itsekin käytyä toistekin.

Päätettiin jatkaa iltaa samalla linjalla ja mentiin käymään Tornin Ateljee Baarissa. Onneksi oli kirkas ilma niin ulkoterassilta näkyi hyvin kaupungin yli. Kyllähän tuolla passaisi kesällä istuskella. Itse sisätilat tuolla olivat kyllä onnettoman pienet, mutta olihan se kerran edes kokeiltava tuollakin käyntiä. Yhdet drinksut siinä hörpittiin ja lähdettiin jatkamaan matkaa. Päädyttiin Kaisaniemeen Oluthuone Kaislaan, kerran olen tuolla aiemminkin käynyt. Paikka on varsin viihtyisän oloinen ja sisustus miellytti ainakin minun silmää. Jos olutta joisin niin tuolla olisi varmaan tullut enemmänkin vierailtua koska valikoimaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Siidereitäkin on ihan kivasti tarjolla ja tilasinkin Old Rosieta joka poikkeaa aika tavalla näistä perinteisistä siidereistä. Otettiin vielä glögit ennen kotiin lähtöä ja ilta oli valmis. Kaiken kaikkiaan mukava ilta. Siinä jo vähän mietittiinkin porukalla että pitäisiköhän sitä alkaa kiertää näitä parempia ruokaravintoloita vaikka kerran kuussa, koska tuosta Sassossa vierailusta jäi niin hyvä mieli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *