RuokaYleinen

Illanviettoa

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja lahjojakin pitäisi alkaa ostella ettei tarvitse sitten olla viimeisissä jouluruuhkissa hermoilemassa. Tädin kanssa sovittiin ettei ostettaisi mitään lahjoja tänä vuonna vaan tehtäisiin jotain kivaa yhdessä. Tuumailtiin hetki tykönämme ja lopulta päädyimme sellaiseen ratkaisuun että käydään ensiksi Ateneumissa näyttelyssä ja sitten syömässä. Pyödän varaus meinasikin tuottaa ongelmaa kun tuo jäi niin viime tippaan. Oltaisiin haluttu mennä Gastoneen, mutta eihän sinne enää päässyt kun kaikki pyödät oli jo varattu. Lopulta päädyttiin sitten töölöntorin kupeessa olevaan Mamma Rosaan.

Ateneumissahan on nyt paljon Helene Schjerfbeckin töitä näytillä. Helsinkiläiset Yrjö ja Nanny Kaunisto ovat lahjoittaneet peräti 35 Schjerfbeckin työtä Suomen valtiolle. Lisäksi lahjoitukseen kuuluu vielä Marcus Collinin, Ester Heleniuksen, Ilja Repinin, Martti Ranttilan, Alfred William Finchin, Juho Mäkelän ja Jussi Mäntysen töitä. Kaiken kaikkiaan 78 teosta. Pistää vaan miettimään että minkä kokoinen koti on Kaunistoilla ollut. Alunperin heidän suunnitelmana oli ollut, että heidän Kuusisaaren kodistaan tulisi Helene Schjerfbeckin museo. Mikäli Schjerfbeckin työt kiinnostaa niin näyttely on avoinna 8. tammikuuta saakka.

Vatsa kurni jo siihen malliin että ruokaa olisi saatava. Saavuttiin Mamma Rosaan töölöntorille. Saatiin ruokalistat heti kun istuuduttiin. Huomattiin sitten heti, että eihän nämä ole edes samat listat mitä nettisivujen perusteella katseltiin. Vähän ikävä homma jos niiden perusteella on ravintolan varannut. Tädin mies halusi nimittäin vasikanmaksaa, mutta eihän sitä sitten ollutkaan siellä varsinaisissa listoissa. Muitakin poikkeuksia löytyi, ei varmaan olisi kovinkaan iso vaiva muuttaa noita vastaamaan toisiaan. Minä tilasin vuohenjuustoa ja salaattia alkuruoaksi, pääruoaksi tuli karitsanfilettä vuohenjuusto-punaviinikastikkeella ja jälkkäriksi mamman lämmin suklaaunelma. Alkupalojen vuohenjuusto oli kääritty filotaikinaan ja oli oikein hyvää. Pääruoan karitsanfile oli todella mureaa ja hyvää. Muutoin tuo pääruoka ei ollut mitenkään erikoinen, paistettuja perunoita, vihreitä papuja ja todella paljon kastiketta. Tuli tuhti olo kun tuon oli saanut syötyä. Tilattiin siitä huolimatta vielä jälkkärit ;). Täti ja hänen miehensä ottivat vain espressot ja minä näin kahvin ystänä katselin niitä kupposia mitkä heidän eteensä tuotiin. Ei juurikaan cremaa, lienekkö kuppeja edes lämmitetty koska he valittivat että espresso oli jo vähän haaleaa. Mekin saatiin Kirsin kanssa pitkän odotuksen päätteeksi omat mamman lämpimät suklaaunelmat eteemme. Alla oli jonkin sorttinen suklaamuffinssi jonka sisällä oli lämmintä suklaata. Päällä oli sitruunasorbettipallo ja lautasella vielä mansikkakastiketta. Ihan ok, mutta vähän turhan makeaa se oli minun makuun.
Ihan ok ravintola, mutkatonta perusruokaa ja kohtuu isot annokset. Miinusta tulee siitä, että pöydät olivat aika pienet ja alkuleipiä ei saanut pöytään vaan tarjoilija kävin kerran tarjoamassa niitä. Eipä se leipäkori olisi enää siihen pöytään mahtunutkaan kattauksen keskelle. Myöskin muut pöydät olivat liian lähellä toisiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *