Moottoripyörät

Ratakausi paketissa

Aamulla suuntasin Bladen nokan kohti Ahvenistoa, jossa taisi olla kauden viimeinen ratapäivä. Keli näytti aamusta vähän heikolta ja vettä ripotteli Hämeenlinnan päässä. Onneksi sade loppui ja aurinkokin alkoi paistella. Rata kuivui suht nopsaan auringon ilmestyttyä. Ihan en uskaltautunut ensimmäisten joukossa radalle vaan annoin radan kuivua, koska ei sitä oikein nauti radan kierrosta jos rata on märkä.

Ahvenisto 19.9.2009
Ahvenisto 19.9.2009

Ekalla setillä oli vielä takalenkillä kosteita paikkoja ja ajo olikin sitten sen mukaista eli aika jäykkää. Varikolle tullessa katselin takarengasta ja totesin sen vetelevän viimeisiään. Kuviota ei ollut enää paljonkaan jäljellä oikealla puolella, vasen taas näytti lähes pakasta vedetyltä. Seuraavalla setillä rata oli jo kokonaan kuiva ja sitten alkoi sinkin kiristys todenteolla. Setin loppuvaiheessa meinasi väri housuissa muuttua, kun hevosenkengässä lähti perä sivulle. Onneksi pito palasi ja pystyssä pysyttiin. Tulin sitten samantien varikolle ja katsoin rengasta ja leikki jäi siihen. Ei uskaltanut enää lähteä koettamaan onnea radalla. Harmi kun juuri oli päässyt hyvään vauhtiin. No pääsipähän edes pari settiä vetämään. Ensi vuonna sitten jatketaan hommaa.

Muutama kuvatus Ahvenistolta: – kliks –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *