Audio / Video

Genelec 8030A

Parisen viikkoa sitten tuli laitettua myyntiin vanhat kaiuttimet hifimessujen jälkimainingeissa. Entiset kaiuttimet olivat Amphionin Helium2:t kirsikan värisenä. Kolme noista on myyty ja kaksi vielä odottaa uutta omistajaa.

Genelec 8030A

Keskiviikkona laitoin tilaukseen 3kpl Genelecin 8030A monitoreita valkoisena ja perjantaina ne olivat jo saapuneet Iisalmen tehtaalta. Samaan tilaukseen laitoin myös seinätelineet kahdelle 8030A:lle ja 6010A:lle jotka minulla oli jo entuudestaan. Piuhoitus meni uusiksi, koska Genelecit on aktiivikaiuttimia. 6010A:t syö ihan normaalia RCA-johtoa, mutta 8030A:t tarvitsevat XLR-adapterin väliin. Yamahan RX-V1800 vahvistimesta ei XLR- liittimiä löydy, kuten ei löydy monesta muustakaan vahvistimesta. Kävin hommaamassa piuhat ja liittimet Yleiselektroniikalta Espoosta. Kotiin päästyä piti irroitella vanhat kaiuttimet pois johtoineen. Sitten alkoikin uusien piuhojen veto johtokouruihin. Pitäisi vielä käydä ostamassa lisää johtokourua, että saisi piuhat piiloon ja yksi kaiutin tarvitsee pidemmän virtapiuhan. Harmi että noissa on vakiona niin lyhyet johdot. Laitoin kaiuttimet vanhoille jalustoille ja pistin levyn soimaan. Kylläpä vaan on Genelecissä erottelevampi soundi, toki sitä voi odottaakin tarkkailukaiuttimelta. Paperilla Heliumin alapää näyttää 8030A:ta paremmalta, mutta todellisuudessa 8030A pesee sillä alueella Heliumit. Heliumeiden kanssa musiikkia kuunnellessa piti olla subbari päällä, mutta 8030A:n kanssa ei näin välttämättä tarvitse tehdä. Kooltaan 8030A on hitusen pienempi kuin Helium ja Genelecin valkoinen väri näyttää huomaamattomalta seinää vasten. 6010A:t on tällä hetkellä takana, saas nähdä pitääkö nekin sitten jossain vaiheessa päivittää samalle tasolle etukaiuttimien kanssa. Kyllä nyt taas passaa!

9 thoughts on “Genelec 8030A

 1. Tilasin itsekkin tietokoneeseeni parin valkoisia 6010A kaiuttimia.
  Tänään tuli, ilta on mennyt mukavasti musan parissa ja surffaillessa muiden käyttökokemuksia etsiskellessä, ei löytynyt juuri keneltäkään negatiivista sanottavaa, paitsi ehkä hinta joidenkin mallien osalta.
  Hyviltä vaikuttavat niin pieniksi kaiuttimiksi.

  Alkoi myös kiinnostaa nuo isommat mallit television yhteyteen.
  Voi olla että tulee hommattua vielä jossakin vaiheessa 8020 tai 8030 television yhteyteen. Siinä olisi ehkä loppuelämän kajarit.

 2. Paha sanoa mitä käytettynä ko. kaiuttimet maksaa, varmaan jotain 400€:n luokkaa kipale tjsp. Uutena pyörivät siellä 500€:n korvissa ainakin kotomaassa. Tuskinpa noissa mitään tehohäviötä huomaa pidemmälläkään aikavälillä.

 3. Olen tässä jo pitkän aikaa harkinnut kaiuttimien päivittämistä Logitech Z4-setistä (2.1) parempaan suuntaan. Mielessäni pääasiassa ollut 8020B-pari (640e yhteensä), jolla aloittelisin ja vuoden parin päästä sitten ostaisin kylkeen vaikka 7050-subin, jos bassolle tulee lisätarvetta. Konemusiikki-ihmisenä varmasti tulen tarvitsemaan alaääniä.

  Asustelen tällä hetkellä ja varmasti tulevaisuudessakin kerrostalossa niin suosittelisitko ostamaan vain suoraan 8030A-parin? Budjetti nousisi tietenkin tonnin päälle, mutta säästäisin tulevaisuudessa kuitenkin jos minun ei tarvitse niiden kaveriksi hommata subwooferia? Mitä mieltä?

 4. Eipä nuo 8030A:t kovin alas toista ja varsinkin jos bassoista tykkää erityisesti niin kylläpä noiden kaveriksi subbarin tarvitsee. Itsellä subbarin virkaa hoitaa SVS 20-30PC-Plus jossa riittää voimaa vähän turhankin paljon.

 5. Ajattelin pitää itselläni ratkaisuna, että EN hanki subwooferia ainakaan lähivuosiin niin kahdesta vaihtoehdosta täytyisi valita: 8020B vai 8030A? Hinnoissa kuitenkin eroa se pari kolme hunttia. Kummat mahtavat toistaa paremmin alasoundeja? En siis hae mitään kunnon bassojyrinää, mutta olisi kuitenkin jotain neutraalia bassoa kiva kuulla ettei pelkästään diskanttia. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *