ValokuvausYleinen

Porvoon joulukadut

Tulipa käytyä Porvoossa viime sunnuntaina Kirsin ja Essin kanssa. Tarkoituksena oli käydä katsomassa Porvoon joulukadut kun oltiin kuultu että siellä olisi kaunista. Otettiin auton nokka kohti Porvoota klo. 11.30. Saavuttiin paikalle hitusen yli 12.00 ja jätettiin auto parkkiin vanhankaupungin puolelle ja lähdettiin käveleksimään kaupoille. Olihan siellä ihan kivan näköistä ja pikku putiikkeja oli vieri vieressä. Olivat todellakin pieniä kun vähän meinasi ahdistaa kun oli niin ahdasta joka paikassa. Kavuttiin mäkeä ylös Tuomiokirkolle kun pitihän se nähdä. Meinasi vilu tulla kun ylhäällä tuuli, eihän me kunnon kaupunkilaisina oltu  laitettu pitkiä housuja alle Essiä lukuunottamatta ;). Nätti kirkkohan sieltä löytyikin. Porvoon Tuomiokirkko Kaupunki on ilmeisesti säästökuurilla kun ei oltu raaskittu hiekoittaa kunnolla koska tiet oli niin jäässä että sai kävellä varovasti jos halusi selvitä kaatumatta. Käytiin vielä muutamassa kaupassa ja löytyipä joululahjojakin vielä. Käytiin sitten kahvilla, ensimmäinen kahvila oli ovelle asti täysi joten jouduttiin metsästämään vähän tyhjempää paikkaa. Päädyttiin sitten Café Fannyyn. Hyvän näköisiä kakkuja näytti olevan tarjolla ja pitihän sitä juustokakkua maistaa capuccinon kanssa. Capuccino ei ollut kovinkaan erikoinen ja taisipa tarjoilija lämmittään liikaa maitoa, kun juoma oli niin kuumaa. Joka kerta täytyy ihmetellä tuota vaahdotustekniikkaa, minkä ihmeen takia sitä kannua pitää heiluttaa kun heikkopäinen. Se onnistuu paljon paremmin kun pitää sen kannun paikallaan. Juustokakku oli sen sijaan hyvää, ilmavaa ja kauniskin se oli eikä maussakaan ollut moittimista. Käytiin vielä muutamia kauppoja läpi. Löysin itselleni sinettilakkaa ja leimasimen kun tulee noita kirjeitä kirjoiteltua. Lopuksi mentiin vielä Brunbergille karkkikaupoille. Essi ostikin varmaan pari kiloa karkkia, me taas lähdettiin sitä kaameaa tungosta karkuun, luulikohan ihmiset että jos ei kohta osta niin namit loppuu ;). Syksyllä tuolla pyörähdinkin moottoripyörällä, mutta eipä tuota tullut missään käytyä katselemassa kun olin niin haltioissani uudestä pyörästä ;). Varmaan on kiva kesäkaupunkikin jos oli talvellakin nättiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *