Valokuvaus

Canon EOS 5D Mark II

Kamera tuli vihdoin ja viimein päivitettyä useamman vuoden pähkäilyn jälkeen. Kaveri löysi putiikin (CameraNU.nl) Hollannista, jossa oli suht edulliset hinnat jos näin kotimaisiin vertaa. Eihän tuo vieläkään ihan ilmainen kapistus ollut, mutta moniin kotimaisiin hintapyyntöihin verrattuna tuolta tilaamalla säästi noin 400€. Nyt pitäisi kameran olla lähes tulkoon kuuminta hottia mitä on saatavilla. Kameran tilaus kesti maanantaista perjantaihin eli suht nopeaan saivat toimitettuakin vaikka Suomen päässä koettivat vielä viivyttää hommaa, kun Kirkkonummen-  ja Helsingin matkahuolto pompottelivat pakettia toisilleen. Sen verran mitä olen kerennyt kameralla kuvia ottamaan niin ainakin kuvien dynamiikka on parantunut vanhaan kameraan verrattuna roimasti. Kuvia pystyy lisäksi ottamaan todella vähässä valossa ja silti kohina ei ole mitenkään häiritsevää.

Canon EOS 5D Mark II
Canon EOS 5D Mark II

Kaikista eniten kuitenkin kameran ostoon vaikutti se, että halusin saada full frame- kennolla olevan kameran, koska tykkään ottaa kuvia sisällä ja pienissäkin tiloissa niin kameran antaa siihen nyt paremmat mahdollisuudet. Nyt alkaa näyttää 17-40mm f/4L jo aika laajakulmalta, toista se oli croppirunkoisen kanssa. Myöskin syväterävyyden kanssa voi pelata enemmän. Kuvia käsittelevälle koneelle kamera aiheuttaa tietenkin enemmän hommia, koska 21Mpix kenno tuottaa 25MB:n kokoisia RAW- tiedostoja. Yksi ominaisuus on myös full HD- videokuvaus, joka tuottaa hienoa jälkeä kunhan vaan oppii käytön kunnolla. Jonkinlainen tarkennus videokuvauksesta löytyy, mutta käytännössä tarkennus pitää hoitaa käsin. Normaaleissa HD- videokameroissa syväterävyys ei ole niin iso ongelma kuin tässä vempeleessä, koska tässä voi todellakin pelata pienilläkin syväterävyyksillä, jolloin tarkennuksen on todellakin syytä olla täysin kohdallaan. Hommasin kameralle kaveriksi 32GB:n Kingstonin muistikortin johon pitäisi mahtua jo aika messevä määrä kuvia. Tietenkin jos alkaa videota ottaa niin sitten täytynee hommata lisää kortteja. Viikonloppuna voisi käydä testaamassa kameraa paremmin jos vaan keli sallii, viime viikonloppu kun meni töitä tehdessä niin ei kerennyt kapistusta paljoa testaamaan.

Täältä voi käydä vilkaisemassa millaista videokuvaa kameralla saa aikaiseksi osaavissa käsissä: Reverie (Vincent Laforet)

One thought on “Canon EOS 5D Mark II

  1. Onnittelut erinomaisesta ostoksesta! Sopivan simppeli perusrunko, erinomaisella kuvanlaadulla (tämän hetken parasta kuvanlaatua?).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *