Yleinen

Koeajolla

Autonvaihto alkaa olla ajankohtaista kun nuppiluvun pitäisi kasvaa reilun 2kk:n päästä ja vanhaan autoon ei tahdo kunnolla mahtua sisään tavaroiden kanssa. Käytiin sitten eilen koejamassa Volkswagenin Golf Variant 1.4 TSI koneella ja DSG-automaatilla. Alkuunhan tuo 1.4:nen kone kuulostaa aika pieneltä tuohon koppaan, mutta tuntuu näissä uusissa TSI-koneissa piisaavan vääntöä aika kivasti kun suurin vääntö saadaan kierrosalueella 1500-4000. Oli aika yllättävää seurata kierroslukumittaria 50km/h vauhdissa kun mentiin ylämäkeen 7 vaihteella, se kun näytti vain 1100 rundia ja vielä vaan vetoa piisasi. Muutenkin tuo 7-vaihteinen DSG-automaattilaatikko tuntui toimivan hienosti ja vaihtoja ei huomaa. Auto jopa kuluttaa vähemmän tuolla DSG:llä kun manuaalilaatikolla ja päästötkin ovat pienemmät, aika yllättävää. Auto oli jämäkän tuntuinen ja laadukkaan oloinen. Lisävarusteiksi katselin ainakin Golf Variant paketteja 1 & 3. Vanhasta autosta ei montaa tonnia enää saa vaihdossa ja pankkiin pitänee soitella alkuviikosta että mitäs siellä tuumattaisiin pienestä autolainasta. Kuume ei ainakaan hellittänyt tällä koeajolla. Ero jokunen kuukausi sitten koeajettuun vastaavaan 1.6 koneella olevaan farkku Astraan (vielä vanhaa mallia olevaan, uusi ilmestynee joskus syksyllä) oli huima, toki onhan tuossa useampi tonni hinnassakin väliä. Golf vaan tuntui kaikin puolin paremmalta autolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *