Kahvi

Vierailu Kaffecentralenissa

Alkoi taas kahvi olla lopussa ja Kaffecentraleniin oli siis lähdettävä käymään. Ampaisin suoraan töistä tuonne kun aukioloajat on mitä on eli 10-16 (ma-la). Aiemmin on tullut tuolta ostettua vain Moakin Servitoa. Teki kuitenkin mieli maistaa jotakin muuta välillä. Ulrika ystävällisesti esitteli eri laatuja ja sitten se teki minulle niiden uusimmasta myynnissä olevasta merkistä espressot. Olipas muuten hyvää, huomattavasti pehmeämpää tuo oli kuin Servito. Kupillisen jälkeen Ulrika kertoi espresson olevan Mokafloria. Päätin sitten ottaa tuota 1kg:n paketin (32€/kg).

Mokaflor

Espressokuppeja katselin sillä silmällä, että jos vaikka ostaisi kun minulla on vaan Iittalan Ego-sarjaa olevat kupit ja ne eivät oikein täytä espressokupin vaatimuksia. Niissä on liian ohuet reunat ja kuppi viilenee turhan nopeasti. Otin sitten Moakin kupit kantoon kun ne näytti olevan kunnon paksua tavaraa. Hintakaan ei ollut paha kun kahdesta kupista ja alusesta piti pulittaa 9,80€.

Moak espressokuppi

Eihän se ostelu siihen jäänyt kun huomasin siellä hyllyssä harjoja joilla on näpsä puhdistella esim. kahvimyllyä, joten sellainenkin piti saada. Hyvin näytti ajavan asiansa kun tuota testailin.

Harja välineiden puhdistusta varten

Vielä saivat myytyä minulle raspin jolla putsataan kahvimyllyn jauhavat leuat. Pitäiskin aukaista tuo mylly kun siitä on jo aikaa kun noita teriä viimeksi putsailin.

Raspi kahvimyllyn terien puhdistukseen

Kotiin kun pääsin niin jaoin pavut viiteen osaan ilmatiiviisiin lasiastioihin ja jätin yhden rasian kaappiin, muut pistin pakkaseen. Silvia oli lämmennyt varmaan jo tunnin joten se oli tarpeeksi lämmin itse toimintaan. Jauhoin Rockyllä pavut ja pistin Silvian hommiin. Eläissäni en ole tuosta koneesta saanut niin paksua cremaa, kylläpä se osasikin näyttää hyvältä. Kuppi huulille ja maistamaan….nam nam, suu meni väkisin hymyyn. Hyvää kuin mikä, parempaa ei ole tullut tähän päivään mennessä vielä juotua. Ei kitkeryyttä ja maku kuitenkin säilyy pitkään suussa, eipä Ulrika turhaan kehunut tätä papua. Piti vielä koettaa cappuccinollakin tätä ja eipä tuo pettänyt siinäkään. Avokkikin myötäili että hyvää on, kuulemma tosi pehmeä maku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *