ValokuvausYleinen

Suurihiiri

Hipin Juha tuossa pirautti yksi päivä ja pyysi minua kuvaamaan heidän Suurihiiri-ryhmän musiikkiteatteri esitystä. No minähän suostuin kun ei ollut muitakaan menoja tuona aikana. Teatteri esityksen nimi on “Hiiri joka päätti olla norsu“. Tarina on kertomus ystävyydestä, erilaisuudesta ja itsensä hyväksymisestä. Se on suunnattu ala-aste ikäisille lapsille. Ohjauksesta vastaa: Elina Kilkku Rooleissa: Jenni Bergius, Juha Hippi, Riikka Pelkonen ja Juha Kujanpää Ensin tämä 4 henkinen Suurihiiri ryhmä piti harjoitukset joista otin myös kuvia. Siinä vaiheessa tuli jo huomattua että eipä tuota valoa ainakaan liiaksi ollut. Sai paukutella koko ajan ISO400-800 arvoilla. Olisihan kassissa ollut 50mm f/1.4, mutta se ei oikein soveltunut tuollaisen kuvaukseen. Käytin pääasiassa 70-200mm f/2.8L IS USM:ää ja 17-40mm f/4L:ää. Oli oikeastaan ensimmäisiä kertoja kun 10D:n puskuri joutui koville ja välillä piti odotella että sai kuvan otettua. Näillä kohtaa tuli mieleen että jos ostais uudemman ja nopeamman kameran. Muutoin 10D riittää kyllä minun käyttöön.

Harjoitusten jälkeen oli aika vetää koko esitys yhteen menoon ja katsoa miten se toimii. Tuonne oli kutsuttu myös joku toimittaja tekemään juttua esityksestä. Kuvailin esitystä kunnes 1Gb MD oli täynnä ja oli aika täräyttää kuvat CompactDriveen. Olisi tietenkin kiva jos minulla olisi toinenkin kortti niin ei olisi tarvinnut pitää taukoa kuvauksesta kun joitakin hyviä hetkiä meni ohi tuossa kopiointia odotellessa. Hyvinhän tuo esitys meni vaikka taisikin olla eka kerta kun kokonaan tuon vetivät. Lopuksi otettiin vielä muutamia tilannekuvia ja homma oli siinä. Aika haastavaa oli tuollainen kuvaus kun ei voinut mennä ihan minne tahansa kameroinensa ja kun tuo valaistuskin oli vähän heikko. Sen mitä kerkesin tuota oikeasti seurata kuvaamiselta niin vaikutti oikein mukavalta esitykseltä. Koko ajan tapahtui ja varsinkin musiikkipuoli toimi erittäin hyvin. Kannattaa suunnata lapsiensa kanssa esityksiin jos vain suinkin on mahdollista.

Lisätietoa: Suurihiiri Skenet

Kuvat

One thought on “Suurihiiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *