Kahvi

Hyvää espressoa

Viime aikoina on tullut kyllä litkittyä espressoa ja cappuccinoa enemmän kuin lääkäri määrää. Reilu viikko sitten ostin Kaffecentralenista Mokaflorin papuja ja noista tulee vaan niin hyvää kahvia, että keitintä tulee rääkättyä normaalia enemmän. Taitaa olla reilussa viikossa kulunut lähes 500g papuja ;).

Espresso

Silvialla tulee kyllä kaunis kakku espresson uuttamisen jälkeen. Pari napakkaa kopautusta ja kakku irtoaa kahvasta. Kakku on kova ja se ei murene vaikka tipahtaisi korkealtakin eli kaipa sitä aika tavalla oikeilla jäljillä ollaan. Tämä tietenkin vaatii oikeanlaisen jauhatuksen ja sen että kahvi tampataan tasaisesti kahvaan. Jos kahvi ei ole jakaantunut tasaisesti niin silloinhan vesi pyrkii löytämään helpoimman tien kahvasta pihalle ja kahvi on pilalla eli hommassa tarvitaan tarkkuutta. Espressokakku Vielä pitäisi opetella latte art. Tahtoo vaan olla yksiboilerisen keittimen ongelmana se ettei espressoa voi tehdä samaan aikaan kuin maitovaahtoa. Tästä taas aiheutuu se, että jos esim. lasken espresson ensin ja alan vaahdottamaan maitoa niin espresson crema ehtii laskea paljon sinä aikana ja latte artin tekeminen vaikeutuu. Jos taas teen maitovaahdon ensin niin kahvin laskemisen aikana maitovaahto erottuu itse maidosta ja taas homma vaikeutuu. Kaksiboilerisella näitä ongelmia ei olisi, mutta noiden koneiden hintakin on sitten 1000€:n luokassa eli lähes kaksi kertaa kalliimpi kuin yksiboilerinen Silvia. Makuunhan tuo nyt ei juuri kerkeä vaikuttamaan joten tuon takia laitteita ei tarvitse vaihtaa. Olisihan se vaan kiva saada näyttävää kahvia, mutta jää nähtäväksi että tuleeko koskaan hommattua ammattilaislaitetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *