Kahvi

Baristamaajoukkue

Tuli käytyä katsomassa Cafe Carusellissa kun Suomen baristamaajoukkue esitteli erilaisia kahvijuomia ja itse kahvintekoakin. Homman juonsi Lari Järnefelt joka pitää hallussaan Vuoden Barista-titteliä. Uusi barista valitaan Gastro 2006 – messujen yhteydessä. Messut ovat ikävä kyllä suunnattu vain ammattilaisille joten pitää koettaa hommata lippu muuta kautta messuille.

Barista työssään

Ihan kiva tapahtuma oli tämä Cafe Carusellissa pidetty juttu. Baristat esittelivät koneita, mielenkiintoisin oli vipu-Pavoni. Laitteessa ei siis ole varsinaisesti pumppua vaan paine tehdään vivusta vääntämällä. Voisi kuvitella että laite olisi jotenkin halvempi kuin pumpullinen malli, mutta kyllähän tuosta Pavonista olisi saanut kuulemma tonnin pulittaa. Kivahan tuo olisi jos näitä vastaavia tapahtumia järjestettäisiin useamminkin, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun tälläinen tapahtuma pidettiin.

Suomessa on kahvilakulttuuri kuitenkin aika tavalla lapsenkengissä, joten tätä kautta ihmiset pääsisivät tutustumaan paremmin kahvin maailmaan. Aika monesti kahviloissa tehdään kahvijuomat väärin ja monikaan ei niistä valita vaikka aihetta olisi. Esim. espressoa tilatessa ei pitäisi tyytyä juomaan jossa ei ole cremaa päällä tai kuppeja ei ole esilämmitetty. Monesti kahvilatyöntekijä ei ole edes kiinnostunut kahvista ja tällä tavalla voi olla varma ettei tuloskaan ole kummoinen. Pienellä perehtymisellä tulos on jotain aivan muuta ja sen myös maistaa. Jälleen kerran voin mainostaa Kaffecentralenia jonka henkilökunta osaa kyllä kahvinteon, taitaa olla lähes puolet henkilökunnasta tuossa baristamaajoukkueessa mukana ;), joten jos hyvää kahvia tekee mieli niin suuntaa siis tuonne.

12 thoughts on “Baristamaajoukkue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *