Kahvi

Baristamaajoukkue

Tuli käytyä katsomassa Cafe Carusellissa kun Suomen baristamaajoukkue esitteli erilaisia kahvijuomia ja itse kahvintekoakin. Homman juonsi Lari Järnefelt joka pitää hallussaan Vuoden Barista-titteliä. Uusi barista valitaan Gastro 2006 – messujen yhteydessä. Messut ovat ikävä kyllä suunnattu vain ammattilaisille joten pitää koettaa hommata lippu muuta kautta messuille.

Barista työssään

Ihan kiva tapahtuma oli tämä Cafe Carusellissa pidetty juttu. Baristat esittelivät koneita, mielenkiintoisin oli vipu-Pavoni. Laitteessa ei siis ole varsinaisesti pumppua vaan paine tehdään vivusta vääntämällä. Voisi kuvitella että laite olisi jotenkin halvempi kuin pumpullinen malli, mutta kyllähän tuosta Pavonista olisi saanut kuulemma tonnin pulittaa. Kivahan tuo olisi jos näitä vastaavia tapahtumia järjestettäisiin useamminkin, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun tälläinen tapahtuma pidettiin.

Suomessa on kahvilakulttuuri kuitenkin aika tavalla lapsenkengissä, joten tätä kautta ihmiset pääsisivät tutustumaan paremmin kahvin maailmaan. Aika monesti kahviloissa tehdään kahvijuomat väärin ja monikaan ei niistä valita vaikka aihetta olisi. Esim. espressoa tilatessa ei pitäisi tyytyä juomaan jossa ei ole cremaa päällä tai kuppeja ei ole esilämmitetty. Monesti kahvilatyöntekijä ei ole edes kiinnostunut kahvista ja tällä tavalla voi olla varma ettei tuloskaan ole kummoinen. Pienellä perehtymisellä tulos on jotain aivan muuta ja sen myös maistaa. Jälleen kerran voin mainostaa Kaffecentralenia jonka henkilökunta osaa kyllä kahvinteon, taitaa olla lähes puolet henkilökunnasta tuossa baristamaajoukkueessa mukana ;), joten jos hyvää kahvia tekee mieli niin suuntaa siis tuonne.

16 thoughts on “Baristamaajoukkue

  1. Поможем попасть домой как максимально быстро – умеем ремонтировать и заменять дверные замки любых типов за 5–45 минут, проведем аварийное вскрытие железной двери. Для этого у нас есть все необходимые инструменты и опыт – стаж мастеров от 10 лет, а сама компания работает с 2008 года
    https://srz.su/category/katalog/ Установка замков в металлическую дверь – это задача, которая требует правильно подобранного инструмента, специалиста имеющего постоянную практику с дверями разных производителей, особенно если речь идет о качественной и современной модели замка и двери

  2. Если Вы считаете, что по каким-либо причинам можете претендовать на дополнительную скидку – озвучьте свои пожелания! Мы стараемся быть гибкими, выстраивая свою ценовую политику, поэтому всегда готовы обсудить Ваш РАЗУМНЫЙ запрос, но оставляем за собой право отказать в дополнительной скидке.
    https://amk96.ru/catalog/voylok-mullitokremnezemistyy/mkrv-200/ Сальниковая набивка UrTex Н 1200 (аналоги: МС101, НГ100, Графлекс Н 1200, RK-240G) сплетена из высококачественного гибкого графитового волокна армированного стеклонитью и предназначена для уплотнения валов высокоскоростных насосов с минимальными протечками рабочей жидкости для охлаждения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *