Moottoripyörät

Moottoripyöräkortti

Kävin joitakin viikkoja sitten katsomassa vanhempiani/sisaruksiani/kummityttöä Maaningalla. Pikkuveli oli ostanut itselleen Kawasaki ZX-6R Ninjan. Siinä se kiilteli autokatoksessa, se oikein kutsui sarviinsa. “Pakkohan” se oli käydä koeajamassa. Ensin ajelin hissukseen hiekkatiellä ja sain tuntumaa pyörään. Pyörä oli ketterä ajettava ja yllätyin sen ajamisen helppoudesta.

Kawasaki ZX-6R Ninja

Aamulla kun heräsin niin ensimmäiset ajatukset suuntautuivat moottoripyörään, yllätys yllätys 😉
Suuntasin pyörän isommalle tielle ja kokeilin ajamista kovemmassa vauhdissa. Käänsin kahvaa, kone vinkaisi iloisesti ja silloin mentiin. Meno oli “hiukan” toista kun mihin olin tottunut 75hv auton ratissa. Hetkessä olikin suurin sallittu mittarissa, ei siinä kerennyt kissaa sanoa. Tässä vaiheessa olikin jo selvää että pyörä on pakollinen hankinta. Tälle kesälle ei sitä enää kerkeä hommata, kun tuo korttikin pitää ajaa ennen sitä. Ilmoittauduin kouluun ja tänään olikin ensimmäinen teoriatunti. Ensi viikon torstaina on jo viimeinen teoria ja loput on sitten vain ajoa. Kuukauden sisällä pitäisi saada kortti mikäli kaikki menee putkeen. Sikäli tämä kortin ajaminen sattui hyvään saumaan, kun ensi kuun alusta astuu voimaan uudet säännöt moottoripyöräkortin saamiseksi. Käsittelykokeita on tulossa kuusi kappaletta eli paljon lisää nykyiseen verrattuna.

Pyöräksi olen ajatellut hankkia jonkun 600cc kyykkypyörän. Luultavimmin joko Kawasaki ZX-6R Ninjan tai Yamahan R6:n. Kova on kuume ja nyt harmittelen vain sitä etten keksinyt hommata korttia ja pyörää aikaisemmin.

2 thoughts on “Moottoripyöräkortti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *